avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul compensatoriu. Cand justitia face dreptate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul compensatoriu. Cand justitia face dreptate dupa legie " surda si oarba"

Am mai postat pe 27 martie.
In iunie 2009 am fost disponibilizata cu articolul 65 (1) din CIM in decembrie am chemat in jutegata firma pentru neplata salariului compensatoriu totul minunat pana la sentinta pe 27 martie am vazut doar partea scurta azi am hartiile din care va scriu Ce scrie minunatul judecator .
Atunci deciziile curtii constitutionale 511/2006 si 96 pe 2008 sunt pentru cine MAMA LU` STEFAN CEL MARE #-o . Mentionez ca am fost la ITM m-am informat foarte bine la juristul ITM-ului inainte de a merge in instanta . Doamne in ce tara traim. Suna bine cu emigratul in Congo=D>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 20 Aprilie 2010
Ar fi interesant sa ne spuneti si cum a motivat solutia.. In rest ..ce sa spun? :stunned:
Motivarea instantei:
"Potrivit CIM al reclamantei , prevederile acestuia se completeaza cu dispozitiile Codului muncii. Nu se prevede completarea CIM cu prevederile unui contract colectiv de munca.
Pentru prevederile art. 78 in CCMN ..... ( care banuiesc ca il cunosc mai toti ) sa se aplice reclamantei, era necesar ca intre angajator si salariati sa se fi incheiat un contract colectiv de munca. Aceasta pentru ca potrivit art 1din legea 130/1996" si mai departe imi citeaza articolul. Cam asta este motivarea pe scurt .
Din pacate doamna nu se mai poate zice nimic . Este vina mea ca nu am angajat un avocat din start. Si dupa cum sunt blonda ce sa gandit judecatorul ca nu am nici neuroni multi prin cap :)
Exista si recurs si il voi face. Dar intrebarea se pune la ce sa ma astept de la justitia din romania? Ca doar avem justitie sau poate nu .
Din pacate o sa ajungem sa ne facem dreptate singuri cu parul dupa sentintele de 2 lei.
1. Nu este obligatorie incheiere unui CCM la nivel de unitate ... il lipsa unui asemenea CCM se aplica contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior (art.247 C.mun.).

2. Este o lipsa de neatentie in cazul dvs ca la semnarea c.i.m. nu ati observat si lit.N Dispozitii finale ale c.i.m. care are urmatorul continut :
Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramurii/national, inregistrat sub nr. ........... / .............. la Directia generala de munca si solidaritate sociala a judetului/municipiului ........................... /Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract colectiv de munca trebuie trecut in cim? florinita florinita Suntem o societate de numai 4 angajati. Activitatea noastra de baza este cod CAEN 4690 comert a diferite produse. Dorim sa intocmim un CIM pentru agent ... (vezi toată discuția)
Intrebare intrebatoare gentilom gentilom Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate transportul. La angajare am semnat CIM dar nu si CCM. Imi puteti spune daca in aceste conditii firma la care ... (vezi toată discuția)
Negociere contract colectiv la nivel de unitate hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urm. problema: in cazul in care avem un contract colectiv de munca incheiat la nivel de unitate pt anii 2011-2012 exista ... (vezi toată discuția)