avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vreau dreptate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vreau dreptate

Buna ziua . Am si eu niste nelamuriri . Am lucrat , la o firma ( nu dau nume momentan) in Pitesti ,directorul a plecat urechea la niste barfe ,si mia propus ca sa nu ma dea afara sa ma detaseze in alt oras ,si anume la Bucuresti . Am acceptat sa merg , de'si ,,nu mi-a platit transportul ,si mia mai luat din salariu . Am facut naveta Pitesti - Bucuresti 3 luni de zile ,dupa care seful meu ,( care intre timp mia devenit sot ) ma luat din nou la Pitesti . Directorul dupa un timp scurt mia zis sa-mi dau demisia ,eu nu am acceptat pentru ca nu am nicio abatere . Pe sotul meu la detasat in Judetul Salaj ,si ia spus ca o sa lucrez si eu daca accepta . A acceptat sa mearga ,pentru ca nu am gasit de lucru in alta parte .Ajunsi in Jud . Salaj pe mine nu mau acceptat in firma spunand ca e conflict de interes , chiria noi o platim si dupa 6 luni ,sotului ia luat din salariu ,repetand din nou ca o sa lucrez si eu . La inceput mia zis ca o sa lucrez la jumatat ede nosrma ,iar cind iam sunat a zis ca momentan e criza si sa mai astept . Sunt multe alte lucruri nelamurite , cea ce am spus am spus in mare . Vreau numa sa stiu daca am dreptul sa apelez la instanta pentru drepturile mele . Pot sa va spun ca eu nici in prezent nu mi-am dat demisia ,ma pus sa semnez concediu fara plata pe o perioada de cred ca 7 luni .Ce pot sa fac pentru a mi se faca dreptate ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:07, 21 Aprilie 2010
Adresati-va Inspectoratului de Munca in raza careia isi are sediul angajatorul sau Inspectiei Muncii - for superior ITM-ului.
Nu cred ca puteti face mare lucru daca ati semnat pentru concediu fara plata , angajatorul poate sustine ca dvs.ati cerut concediu fara plata si el v-a aprobat .
Am impresia ca si detasarile le-a facut numai cu acordul dvs. si a sotului . S-a ingradit omul !
Multumesc ,am inteles , am semnat pentru ca mia zis ca din ziua de ( ultima de concediu fara plata semnata ) o sa lucrez din nou . In momentul cind i-am sunat mia zis ca momentan da afara si sa mai astept .Sotului ia zis ca o sai ia lui din salariu ca sa pot lucra si eu ( bani care ia luat lui sa mi dea mie ) , acum nimic .In momentul in care esti detasat de o firma in alt Judet , nu sunt obligati sa-ti plateasca chiria ? Pentru ca nu te-ai dus tu de drag . Dar nu ma poate nici obliga sa-mi dau demisia ( atata timp cat eu nu am incalcat nimic .Multumesc .
1. Sa nu demisionati si nici sa semnati vreo cerere de incetare a contractului individual de munca pentru ca nu veti beneficia nici macar de indemnizatie de somaj.
2. Lasati-l pe angajator sa aiba initiativa unei eventuale concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie simo888 simo888 Buna ziua, Eu lucrez la o banca X , pe 27 iunie 2011 am avut o oferta de la o banca Y pt acelasi post dar cu un salariu cu 50% mai mare; astfel incat am ... (vezi toată discuția)
Încheiere detasare A222 A222 Am fost detașată la o instituție a statului din cauza atmosferei de la servici, plata salariului cu multe zile de întârziere am decis sa închei ... (vezi toată discuția)
Angajat care a demisonat acuzat de administrator de fals si furt Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Va rog sa ne ajutati. Un angajat in functia de director a demisionat deoarece administratorul societatii in ultimul an a lasat toat treaba in ... (vezi toată discuția)