avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua,

Eu lucrez la o banca X , pe 27 iunie 2011 am avut o oferta de la o banca Y pt acelasi post dar cu un salariu cu 50% mai mare; astfel incat am mers la director si am anuntat de aceasta oferta; iar acest director a spus ca sa vada ce poate optine pt mine din punct de vedere al salariului pentru a ramane in aceasta banca. In aceasta perioada eu am primit oferta scandata pe e-mail semnata, satmpilata cu nr de inregistrare de la cealata banca (Y), pe care am semnat-o si am trimi-o; deoarece aveam o zi limita in care puteam sa accept sau sa refuz oferta iar eu inca nu primisem nici un raspuns de la director; asa incat am acceptat aceasta oferta cu gandul ca daca directorul meu imi va face o oferta de luat in seama , as putea renunta la cea de la banca Y, deoarece nu semnasem inca un contract.

Banca Y doreau sa incep lucrul cu data de 11 iulie 2011, insa deoarece nu era timp suficient si pt lamurirea tuturor problemelor si doream sa imi iau si eu cateva zile de concediu ca apoi nu mai aveam aceasta ocazie, schimband locul de munca am negociat cu banca Y, pt a incepe munca pe 1 august 2011.

Dupa o saptamana inc are directorul nu mi-a dat nici un raspuns, am mers pe data de 1 iulie 2011 ( sf de saptamana ) la director sa intreb daca are ceva pt mine sau nu ; raspunsul a fost negativ. Am intrebat daca pot sa plec prin intalegere amiabila, pentru ca daca imi dau demisia trebui sa stau 20 de zile in preaviz ( eu stiu ca tb sa fie 20 de zile lucratoare); astfel incat ar trebui sa im dau demisia luni - 4 iulie 2011, ca sa ma incadrez cu cele 20 de zile pana pe 1 august; si eu am spus ca nu pot sa imi dau demisia pe 4 iulie deoarece inca nu am semnat un contract cu banca Y. Raspunsul direcorului a fost ca nu vrea intelegere amiabila si sa imi dau demisia luni, ca nimeni nu o sa ma cheme sa semnez un nou cintract pana nu imi dau demisia de la locul de munca ca este ilegal.
Eu stiu ca nu este adevart acest lucru, si mie imi este teama s aimi dau demisia fara sa am un contract semnat cu cealata banca, ci doar o oferta.
Daca e sa imi dau demisia mai tarziu de data de 4 iulie, asta ar insemna sa accepte banca Y sa incep lucrul mai tarziu de data 1 august, care nu cred ca o sa accepte asta, dupa ce eu am lungit termenul de la 11 iulie la 1 august.
Eu nu stiu ce sa fac? cum este mai ok?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:14, 3 Iulie 2011
Puteti merge la banca Y si sa incheiati c.i.m. cu data de incepere a activitatii data de 01.08.2011 si in acelasi timp sa va dati demisia de la banca X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea anularii unui act aditional mada9luci mada9luci Buna ziua Am incheiat in decembrie cu VBR doua acte aditionale in vederea solutionarii pe cale amiabila a unei plangeri inaintata catre OPC. VBR mi-a facut o ... (vezi toată discuția)
Incepand cu ce data se calculeaza perioada de preaviz in cazul demisiei? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua, tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de ... (vezi toată discuția)
Director economic sau economist loredanaelena loredanaelena Buna seara am o problema destul de delicata:la data de 1.10.2009 se da o decizie de catre dir. general precum ca este numita in functia de dir. economic , ... (vezi toată discuția)