avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la ...renuntarea la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la ...renuntarea la judecata

Daca reclamantul a facut o cerere de renuntare la judecata, pe care a depus-o prin serviciul de registratura a judecatoriei dar la termenul fixat ptr. judecarea cauzei nu mai doreste sa renunte la judecata, poate sa-si retraga aceasta cerere?
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 07:08, 23 Aprilie 2010
Suntem la administrarea de probe.
Dar ce ar putea avea de spus paratul in privinta aceasta? In fond reclamantul este cel care dispune de cererile sale, nu?
pentru ca asa spune Codul de procedura Civila.
Ok, va rog frumos sa-mi indicati unde anume "spune codul de procedura civila" ? In ce art. zice legiuitorul ca in privinta cererii de renuntare la cererea de "renuntare la judecata" este nevoie de acceptul paratului?

Eu nu intrebat de cererea de renuntare la judecata ci de retragerea cererii de renuntare la judecata, cerere care nu a fost invocata verbal in fata instantei, (nici nu a ajuns dosarul inca in fata judecatorului, cererea fiind depusa intre termene) ci depusa prin registratura.
Nu intelegeti, si nici nu aveti cum....chestia asta cu punerea in discutie a oricarei cereri, indiferent ca vine de la reclamant sau ca vine de la parat, instanta este obligata sa faca acest lucru pentru ca altfel ar incalca un principiu al procesului civil, respectiv principiul contradictorialitatii. Este o chestiune de specialitate pe care nu aveti de unde sa o cunoasteti....numai juristii sau cei care au experienta prin judecati si-au insusit-o ca atare. Sunt si alte principii care guverneaza procesul civil ...., va dati seama ca putem sa facem teoria dreptului pe acest site.

Chiar daca a fost depusa prin registratura, intre termene, asa cum aratati dvs., totusi la urmatorul termen de judecata,instanta primind cererea il intreaba pe reclamant daca isi insuseste cererea ...daca raspunsul acestuai este negativ nu va mai fi nevoie de parerea paratului...pentru ca nu mai are ce sa puna in discutie din moment ce respectiva cerere numai este valabila si prin retragerea ei nu prejudiciaza cu nimic pe parat.
Concluzionand: Cererea se poate retrage numai in fata judecatorului prin renuntare verbala la aceasta.
Ati intrebat mai devreme ce ar avea de spus paratul cu privire la cerere dvs. de renuntare la judecata.... pai ar avea de spus instantei in aceasta situatie sa va oblige la cheltuielile de judecata .

Alte discuții în legătură

Termen judecata ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! in calitate de parte reclamanta,am depus in instanta cerere pentru renuntare la judecata a dosarului ; cu toate astea (desi nu aveam dat niciun ... (vezi toată discuția)
Ordinea de solutionare: cererea de suspendare si exceptia conexitatii DanyD DanyD In situatia in care reclamantul a depus pana la termen, prin serviciul de registratura o cerere de suspendare iar la termen paratul invoca exceptia conexitatii ... (vezi toată discuția)
Renuntare actiune in instanta iileana iileana am depus o actiune in instanta, la Judecatoria Ploiesti, care are termen anul viitor. acum trebuie sa renunt la actiune, imi puteti da un sfat cum se ... (vezi toată discuția)