avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

BUNA! Va rog un sfat
In speta: Prin anii 1970 , printr-o HJ s-a stabilit servitutea de trecere prin curtea lui X in favoarea lui Y care detinea o gospodarie pe care ulterior a vandut-o lui Z. Dupa 1990 Z a dobandit (prin cumprare) un teren vecin curtii sale , teren care are iesire la drumul public prin alta parte decat curtea lui X. Ce poate face X pentru stingerea servitutii ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 18:12, 25 Februarie 2007
Se poate stinge acea servitute printr-o actiune negatorie la judecatorie.
dar trebuie facuta o expertiza?
dar trebuie facuta o expertiza?



dar trebuie facuta o expertiza?

Daca e nevoie sa demonstrezi ca are loc de trecere prin alta parte... da. Asta instanta apreciaza, sau tu, sau paratul... depinde ce se urmareste cu acea expertiza. De cele mai multe ori se sere expertiza .
am intrebat de expertiza pentru ca Z si-a construit anterior cumpararii terenului (in partea spre terenul cumparat) un grajd lucru pe care l-ar putea invoca in instanta ca il impiedica sa ajunga la drumul public.
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2007
acrem, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta. voi ce parere aveti? Lori26 Lori26 Reclamanta a formulat o acțiune împotriva pârâtei prin care a solicitat recunoaşterea unei servituți de trecere pentru suprafața de 288 mp, ... (vezi toată discuția)
Teren proxx3025 proxx3025 Buna ziua am si eu o intrebare! Am un teren intravilan pe care vreau sa vand insa problema este ca vecinul care are pamant langa terenul meu nu da acces la ... (vezi toată discuția)
Acte de vanzare cumparare adomelu adomelu buna ziua. bunica mea are un act de vanzare cumpararepe un teren intravilanavand ca vecini pe o sora de a ei. intrebarea mea este daca actele de vanzare ... (vezi toată discuția)