avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabiltatea actului de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabiltatea actului de donatie

Poate vreo ruda de gradul II , III ,etc sa conteste un act de donatie a unui apartament ?
Mentionez ca proprietarii nu au copii si au testament reciproc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:51, 20 Aprilie 2010
Nu, pt ca nu sunt mostenitori rezervatari.
Eventual sotul supravietuitor, dar daca doneaza amandoi nu.
Buna ziua .
De principiu,donatia intre soti este revocabila,si poate fi contestata de toti cei care au fost prejudiciati prin aceasta.
bote marius a scris:

Buna ziua .
De principiu,donatia intre soti este revocabila,si poate fi contestata de toti cei care au fost prejudiciati prin aceasta.

Nu este vorba de donatie reciproca, ci catre altcineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat pentru achiziția unui apartament având ca act de proprietate un contract de întreținere Rfs30 Rfs30 Bună ziua, eu și soția mea ne am îndrăgostit de un apartament și am dori să-l achiziționam. Proprietarul actual având ca act de proprietate un ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament CristianC2010 CristianC2010 In afara de parinti / sot / copii cine mai poate ataca actul de donatie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Speta mostenire leonida leonida buna ziua, X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)