salutari.......sint chirias la un camin al unei fabrici la care am lucrat si am plecat cu ordonanta....fabrica a vindut din garsoniere la angajatii si chiriasii care au avut bani si au dorit sa cumpere.....cine nu a avut bani a facut o cerere de cumparare depusa la fabrica pentru a avea prioritate la cumparare fata de altii tinind cont ca am lucrat 15 ani si am fost chirias 20 ani ....acum fabrica vinde caminele la oricine......la mine a venit cineva din afara fabricii care vrea sa cumpere si eu am cedat dreptul meu de cumparare acelei persoane cu o alta cerere catre fabrica eu urmind sa iau o suma de bani de la acea persoana......acum persoana respectiva nu mai vrea sa mi dea nici un ban ......eu cred ca el a mers la conducerea fabricii si a vorbit acolo cu scopul de a ma sari si sa cumpere direct fara a mai discuta cu mine ......cererile catre fabrica sint stampilate si semnate de fabrica si una din ele inregistrata......pot sa mai fac ceva ,am vreun drept
Din momentul in care ati renuntat la dreptul de preemtiune, este normal ca altcineva sa doreasca sa cumpere fara sa va mai intrebe.
Suma de bani care vi se promisese, a fost tocmai pentru a renunta expres la acest drept, dar s-a dovedit ca partenerul dv. de afaceri v-a pacalit.
Legal nu puteti face numic nici impotriva lui, nici a proprietarului care vinde.
persoana respectiva a mai pacalit si pe altii in aceeasi situatie .......considerati ca daca il actionam in judecata si depunem marturie nu avem nici o sansa ?
Repet, din momentul in care ati renuntat la dreptul de preemtiune nu mai aveti decat calitatea de simpli chiriasi, pana la vanzare prin licitactie (pana la adjudecare).
Ce sa reclamati, ca nu ati avut bani sa cumparati si proprietarul a vandut la altul?
Ce obligatie legala ar avea cumparatorul fata de dv.?
Cu tot regretul, nu aveti ce sa-i imputati d.p.d.v. legal.