avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... arenda
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

arenda

pina la ce virsta se da renta viagera
Cel mai recent răspuns: yvecoi , utilizator 17:48, 20 Aprilie 2010

Buna ziua !
Renta viagera se acorda daca se intrunesc conditiile de acordare a acesteia pana la decesul beneficiarului .

Poate deveni rentier agricol:
- persoana fizică în vârstă de peste 62 de ani care, de la data intrării în vigoare a Titlului XI (25.07.2005), nu are şi nu va deţine în proprietate, cumulate în timp, mai mult de 10 ha de teren agricol extravilan, pe care le înstrăinează prin acte între vii sau le arendează, total ori parţial, primind de la Oficiul Naţional de Rentă Viageră Agricolă carnetul de rentier agricol.
- persoana fizică în vârstă de peste 62 de ani căreia i s-a validat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate potrivit legilor fondului funciar şi optează pentru despăgubirile plătite de către investitor, încheind cu acesta un acord, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (13) din Legea nr. 1/2000, cu modificările şi completările ulterioare, după intrarea în vigoare a prezentului titlu.
- persoana pensionată pe caz de boală, gradele I sau II, care, chiar dacă nu a împlinit vârsta de 62 de ani, îşi dovedeşte incapacitatea de a munci cu decizie de la comisia de expertiză medicală, pe care o va prezenta în fiecare an la vizarea carnetului de rentier, cu excepţia celei ce aparţine categoriei persoanelor care nu mai sunt supuse examenului anual, iar în decizie se consemnează «nerevizuibil», şi care înstrăinează prin acte între vii, arendează terenuri agricole extravilane aflate în proprietate sau încheie acord cu investitorul, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (13) din Legea nr. 1/2000, cu modificările şi completările ulterioare.
O zi buna !
buna ziua,unde se poate realiza aceasta renta viagera,si ce acte sunt necesare?va multumesc






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera agricola - conditii ALepadatu ALepadatu Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a primi renta viagera agricola? (vezi toată discuția)
Renta viagera pantia-livia pantia-livia daca mostenesc un teren arabil mai am posibilitatea sa imi intocmesc un dosar pentru obtinerea unui carnet de rentier ? (vezi toată discuția)
Renta viagera agricola. mihaiistfan@yahoo.com mihaiistfan@yahoo.com Anul acesta am implinit varsta de 67 ani.Cu respect,doresc sa stiu daca am dreptul la renta viagera agricola,avand in proprietate suprafata de 5 ha teren ... (vezi toată discuția)