avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Renta viagera agricola.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Renta viagera agricola.

Anul acesta am implinit varsta de 67 ani.Cu respect,doresc sa stiu daca am dreptul la renta viagera agricola,avand in proprietate suprafata de 5 ha teren agricol pe care l/am arendat. Aceasta,in contextul modificarii titlului IX din Legea 247/2005 prin ordinul comun MADR/MFP nr.296/2327/2017.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 26 Decembrie 2017
Un Ordin nu poate modifica o lege.

Beneficiază de rentă viageră agricolă persoana fizică în vârstă de peste 62 de ani și care deține în proprietate până la 10 ha teren cu destinație agricolă situat în extravilan, pe care le înstrăinează prin acte între vii sau arendează aceste terenuri cu destinație agricolă ori încheie acord cu investitorul, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (13) din Legea nr. 1/2000, cu modificările și completările ulterioare, după intrarea în vigoare a Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renta viagera agricola - conditii ALepadatu ALepadatu Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a primi renta viagera agricola? (vezi toată discuția)
Arenda yvecoi yvecoi pina la ce virsta se da renta viagera (vezi toată discuția)
Renta viagera pantia-livia pantia-livia daca mostenesc un teren arabil mai am posibilitatea sa imi intocmesc un dosar pentru obtinerea unui carnet de rentier ? (vezi toată discuția)