avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua!
am lucrat la o firma din iulie2007pana la 01.04.2010,ieri am fost sa depun dosarul pt somaj si mi s-a spus ca in perioada ianuarie 2009-august 2009,nu sunt depuse declaratiile.ce pot face? eu in conditiile acestea nu beneficiez de somaj.fostul angajator da vina pe contabila pe care a avut-o in acea perioada.
va rog ajutati-ma.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:39, 22 Aprilie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 24 luni, in cazul dvs.,sunt in perioada 01.04.2008 - 01.04.2010. Daca scadem cele 8 luni in care nu s-a platit contributia la somaj va raman 16 luni in care s-a platit contributia.
3. Spuneti-i angajatorului sa va faca adeverinta pe cele 12 luni luand in calcul urmatoarele perioade: 01.08.2008 - 01.12.2008 (5 luni) si 01.09.2009 - 01.04.2010 (7 luni).
4. Astfel veti avea cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu deschideti noi topicuri in continuarea celor deja postate, apasati butonul "raspunde" si scrieti intrebarea/intrebarile. Va rog, de asemenea, sa nu mai deschideti alte discutii pe aceeasi tema, contravine regulamentului de postare in Forum.
Multumesc!

Gabriela Pintea

vioricaloredana a scris:
buna ziua!
multumesc pt raspuns,angajatorul mi-a dat o adeverinta cu 12 luni pe care au fost platite contributiile(cele 12 luni nu sunt consecutive),dar cei de la ajofm au spus ca nu este buna si din cauza ca nu am pe cele 8 luni depuse declaratiile nu pot beneficia de somaj.nu mai inteleg nimic,sa mai merg odata la somaj?imi cer scuze si va multumesc.


ramona.bosinceanu a raspuns:
Buna ziua,
daca cei de la AJPFM v-au spus ca nu au fost depuse declaratiile, trebuie sa mergeti sa spuneti acest lucru angajatorului care, este obligat sa le depuna.
Ce nu prea inteleg eu...cum v-a completat adeverinta daca nu erau depuse declaratile? Pe adeverinta trebuie trecut numarul si data declaratiei lunare depuse la AJOFM...
Buna seara. Cu o singura intrebare deranjez. Dupa absolvirea liceului am fost nevoita sa merg inafara tarii si cele 60 de zile ptr depunerea cererii si a dosarului de somaj imi expirasera demult.Am citit recent pe net ca acest drept iti expira abia dupa 12 luni de zile.Mai pot face vreo cerere pentru depunerea dosarului? Multumesc.
vioricaloredana:
1. Daca pe adeverinta aveti 12 luni (din ultimele 24) in care s-a achitat contributiala somaj nu vad de ce AJOFM spune ca nu este buna, chiar daca angajatorul nu a platit acesta contributie pe alte 8 luni.
2. Mergeti la AJOFM sa va spuna baza legala.

celenys:
1. Daca nu v-ati inscris in cele 60 de zile la AJOFM nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Cele 12 luni reprezinta termenul in care va puteati adresa cu cerere de acordare a indemnizatiei de somaj daca erati inscrisa la AJOFM in termen de 60 de zile de la absolvire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolventa de facultate la zi si vreau sa intru in somaj dar nu mi se elibereaza adeverinta elenaboboc91 elenaboboc91 am absolvit facultatea se psihologie si stiintele educatiei in bucuresti. pe 25 iunie am dat ultimul examen de licenta.sunt insarcinata (urmeaza sa nasc in jur ... (vezi toată discuția)
Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj an3mary an3mary am si eu o intrebare anul acesta am absolvit 12 clase si am dat la facultatea de drept dar am intrat la taxa.... acum nu pot plati taxele si vreau sa ma ... (vezi toată discuția)