avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pfa neplatitoare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pfa neplatitoare tva

Buna ziua

am mai multe nelamuriri

1. sunt PFA neplatitoare de va si doresc sa fac comert online cu cosmetice. Emit facturi cu sau fara TVA? cum este legal?

2. atunci cind colaborez cu diferiti furnizori de servicii trebuie sa le specific ca nu platesc tva? sunt obligati sa imi factureze fara tva?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 15:59, 20 Aprilie 2010
1. Nu puteti emite facturi, decat fara TVA.

2. Platitorii de TVA factureaza totul cu TVA, cei neplatitori fara TVA.
Din moment ce nu sunteti platitor de tva, nici nu va puteti deduce tva-ul, deci emiteti facturile fara tva.
ok, atunci pretul produsului cum il postez pe site? mai scriu TVA INCLUS?

multumesc,
Puteti sa postati ca pret final, iar in impressum (adica partea obligatorie cu datele vanzatorului) puteti sa mentionati, ca nu sunteti platitor de TVA, deci nu se pune problema TVA-ului in pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale pfa in sistem real si neplatitor de tva altitude-dashboard altitude-dashboard Sunt angajat cu norma intreaga, dar, extra, am un si PFA, neplatitor de TVA, in sistem de real pentru o colaborare part-time pe care o desfasor in afara orelor ... (vezi toată discuția)
Editare factura...nelamurire Tudor.M Tudor.M Buna seara! Am cateva nelamuriri legate de PFA-ul ce il detin, sunt foarte multe opinii si nu stiu cum sa fac intr-un final: 1) Sunt neplatitor de TVA cu ... (vezi toată discuția)