avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA si plata CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA si plata CAS

Buna ziua ,

Am un PFA , din 2002 , primesc o instiintare de plata rectificativa 95/2006( in temeiul OG 92/2003 ) reforma in domeniul sanatatii precum ca figurez cu obligatii de plata restante.
Vreau sa precizez ca in perioada 2007- 2010 am dobandit o boala in urma careia am beneficiat de o pensie de handicap.( 270 lei in 2007 /2008 si acum 35 lei )
Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta perioada 2007 - 2010 sunt scutita de contributia la CAS ,

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:25, 20 Aprilie 2010
Este vorba de contributie de asigurari de sanatate conform Legii nr. 95/2006 si nu contributie de asigurari sociale.
Pe perioada functionarii pfa datorati aceasta contributie.
Trebuie sa va prezentati la Casa de Asigurari de Sanatate cu documentele (decizie, cupoane) din care rezulta ca sunteti pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass platit de pfa petrescu alina petrescu alina prietenul meu este pfa-taxi impozitat la norma de venit. Nu a platit cass de mult timp.Prin OUG 58/2010 va fi obligat sa plateasca din urma? Daca da pentru ce ... (vezi toată discuția)
Cass pe venit din chirii pensionar cu handicap dodoambra dodoambra Buna ziua, Am o intrebare. Un pensionar cu pensie de boala in cuantum de 500 lei/luna si certificat de handicap grupa GRAV datoreaza contributia de sanatate ... (vezi toată discuția)
Contributie cas felot felot buna seara! va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. in perioada 2001-2006 am avut dat spre inchiriere un spatiu comercial care era la mine in ... (vezi toată discuția)