avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face?

m-am despartit de fostul sot cand eram insarcinata,el nu si-a dorit copilul .copil conceput in timpul casatoriei si divortul a durat asa incat ii poarta numele insa niciodata nu a fost interesat de acest copil ..eu am incercat sa il apropii de copil il sunam sa vina sa il vada iar el imi spunea ca nu inteleg ca nu il intereseaza ..acum are o alta familie ...copilul are 4 ani si m-am trezit ca vine in fata copilului in stare de ebrietate si ii spune eu sunt tati tau ....copilul a inceput sa planga ...s-a speriat pentru ca a vrut sa o il ia in brate.....eu l-am sunat si l-am rugat sa evite sa mai vina la copil in starea asta....eu nu i-am vb.copilului urat despre ,nu i-am spus decat ca are o alta familie si ca este ocupat...acum vrea sa impartim custodia copilului ....ce pot face ?cum imi pot apara copilul ?nu am deloc incredere in el .....eu as fi de acord sa vina sa o vada la program insa am incercat si a venit la 3 luni o data si apoi acum dupa 2 ani.....ce sa ii mai spun eu copilului...si cine aparaq acesti copii ...el vine si pleaca din viata copilului cand vrea iar prin faptul ca ii plateste 150 ron pe luna are toate drepturile...este normal?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 10:45, 22 Aprilie 2010
Tatal poate sa ceara instantei tot ce doreste el insa, in conditiile date, ma indoiesc ca instanta ii va acorda custodia . Daca va da in judecata pentru incredintarea minorului va trebui sa va angajati un avocat care sa va apere interesele dvs si ale copilului.
Puteti incerca sa obtineti pe cale judecatoreasca interzicerea de a vedea copilul pana la majorat, dar trebuie sa apelati la un avocat specializat pe acest domeniu.
Nu puteti imparti custodia copilulu.In Romania nu este reglementata custodia comuna.Copilul poate fi incredintat fie mamei,fie tatalui,iar parintele caruia nu i-a fost incredintat, pastreaza dreptul de a avea relatii personale cu copilul si i se poate stabili un program de vizita.

Avand in vedere ceea ce ne-ati relatat,nu cred ca tatal va avea prea multe sanse de a-i fi incredintat copilul spre crestere si educare.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
eu nu vreau sa imi traumatizez copilul .....am incercat sa ii explic si imi spune sa ii cumpar alt tatic numai ala de ieri nu.....si imi spune nu imi mai spune ,nu imi mai spune....nu vreau sa il vad
in primul rand nu-i mai permiteti sa vada copilul.
custodie comuna , nu exista. instanta , pe baza probelor administrate, il va incredinta unuia din parinti, in conditiile actuale, dvs.
daca vrea program de vizita, sa ceara in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? tatal copilului ar vrea custodie comuna si program de vizita maripirvu maripirvu Buna ziua! Am inceput divortul inainte de intrarea in vigoare a NCC, iar sentinta a fost data dupa aceea. Am primit custodie unica, domiciliul copilului de 3 ... (vezi toată discuția)
Plecat cu copilul din tara malisa malisa Buna ziua. An urma hotararii judecatorest definitive si irevocabile am putut sa plec cu copilul an UK fara acordul tatalui. Nu am avem nici un ... (vezi toată discuția)