avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PREAVIZUL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PREAVIZUL

Buna ziua .... am si eu o nelamurire in ceea ce priveste preavizul in vederea concedierii din initiativa angajatorului. In contractul colectiv de munca avem 15 zile de preaviz ... in contractul de munca unic la nivel national conf art 74 sunt trecute 20 de zile lucratoare , cei de la itm spun 20 de zile , cei de la AJOFM constanta ne dau 15 zile . Nu mai inteleg nimik .... pana la urma care este perioada legala de preaviz pentru a putea beneficia de somaj ???#-o
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 08:46, 23 Aprilie 2010
Cea inscrisa in contractul individual de munca.
Buna ziua,

este vorba despre o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare, conform Contractului colectiv la nivel national.
REVIN CU INTREBAREA 15 ZILE SAU 20 DE ZILE ????
20 de zile lucratoare. Se ia in calcul varianta mai favorabila angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj 73 alin 1 ce in seamna? anne_marieee anne_marieee articolul 65 alin 1 are legatura cu art. 73 alin 1 pentru persoanele care revin la munca din concediu crestere copil ( beneficiaza de somaj?) (vezi toată discuția)
Preaviz elenaelena elenaelena Preavizul de 20 de zile lucratoare este valabil pentru toata lumea?sau functiile de conducere au preaviz mai mare? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)