avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este o fapta penala ,folosirea unor documente a unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este o fapta penala ,folosirea unor documente a unei societati comerciale in interes personal de catre functionarul pubilc?

Buna Ziua
Am depus spre avizare la o institutie publica documentele necesare obtinerii avizelor de constructie.Un functionar public a facut copii dupa respectivele documente(contractul de vanzare cumparare si Cui-ul societatii ) pe care le-a depus ca proba intrun dosar de partaj.Avea voie sa foloseasca aceste documente fara acordul societatii comerciale respective in interes personal?este o fapta de natura penala?
Multumesc anticipat:
D.Popescu
Da, solicitati instantei de judecata sa-l intrebe cum a ajuns in posesia acestor inscrisuri.
Nu cred, ca avea voie sa faca asa ceva si mi-se pare ca fiind un abuz in serviciu, adica o infractiune (conform articolului 246 din Codul Penal)
Carei institutii a statului sa ma adresez cu o plangere?
Politiei
chiar daca nu sunt parte in procesul de partaj pot solicita lamuriri cu privire la felul in care a obtinut documentele?

Alte discuții în legătură

Infractiunea de sicana klaus86 klaus86 Uu functionar vamal este sicanat in trafic de catre o persoana care a incalcal legea vamala si a fost sanctionat de acesta iar functionarul depune plangere ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? adela1978 adela1978 Cunoasteti cazurile de inselaciune prin asa zise contracte de publicitate prin intermediul iunei firme elvetiene de publicitate? vin niste reprezentanti foarte ... (vezi toată discuția)
Am falsificat niste chitante,care ar fi urmarile? Axe25 Axe25 Am lucrat ca agent de vanzari la o firma,si am falsificat niste chitante,eu incasam o suma de bani la clieti le dade am chitanta cu suma reala dar pe chitanta ... (vezi toată discuția)