avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Oare mai exista drept de succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Oare mai exista drept de succesiune?

Am o mare nelamurire! daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri v-as fii profund recunoscator!
In urma cu aprox. 7ani am avut niste neintelegeri cu parintii mei, iar de atunci nu ne-am mai vizitat si nu am mai tinut legatura cu ei. Eu locuiesc cu familia in aceeasi localitate iar sora mea(unica), la vremea respectiva locuia cu fostul sot impreuna cu parintii mei,Dupa 3 ani tatal meu a decedat, dar inainte de deces parintii mei au facut contract de vanzare-cumparare a casei,intre ei si sora mea,prin acesta lasand sa se inteleaga ca eu nu as mai avea nici un drept.
As dori,daca se poate ,un raspuns la aceasta dilema,daca e posibil sa fie asa,sa fiu scos din dreptul de succesiune?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Baciu , Traducator autorizat 16:56, 20 Aprilie 2010
Da, este posibil.
Chiar este greu de spus daca mai aveti sanse daca ati deschide proces.
De principiu, nu se poate crede ca mai aveti sanse...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pt ajutor.
Având în vedere perioada de 7 ani menționată, s-a prescris termenul de atacare a contractului de vânzare-cumpărare.
Încercați o soluție amiabilă cu sora Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si posibil partaj relly.lia relly.lia in urma scandalurilor dese,in care au fost traumatizate psihic si cele doua fetite de 7ani si 6luni,am hotarat sa spun adio acestei casnicii.problema e ca nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmen_cristina carmen_cristina As avea si eu o intrebare in legatura cu o mostenire. Mama s-a recasatorit in urma cu aprox 2 ani. Cu actualul sot nu a cumparat sau construit absolut nimic. ... (vezi toată discuția)
Cesiune drept mostenire gica70 gica70 Este posibil ca o persoana care este inputernicita cu o Procura generala sa semneze ca vanzator si cumparator un Contract de cesiune cedare drept mosteniré? ... (vezi toată discuția)