avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspundere administrator srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspundere administrator srl

salut ! nu prea am mai participat la discutii si imi cer scuze!
intrebare! un srl ia nastere prin act constitutiv din doi asociati care aduc fiecare aport de 50 la suta , au calitatea de administratori ambii, 50 si 50 fiecare parti sociale.dupa un anumit timp nu se ma inteleg !unul din ei in timpul desfasurarii relatiilor comerciale aduce capital varsat mai mare decit celalalt cu 60.000 lei!fiind loviti de criza cel cu capitalul mai mare cere instantei recuperarea capitalului varsat prin executarea silita a societatii pe care o administra , asta fara a cere acordul celuilat asociat si administrator si fara a - l instiinta!
instanta ii da k, liciteaza activul supus executarii silite castiga licitatia si devine administrator unic la firma pe care initial a administrat-o cu asociatul sau!
INTREBARE>daca se face vinovat administratorul de vreo infractiune si care este aceea?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:54, 21 Aprilie 2010
Majorarea capitalului trebuia decisa cu majoritate de voturi; din cele relatate ar rezulta ca au fost doar 50% din voturi, caz in care as vedea hotararea lovita de nulitate. A fost inregistrata majorarea la ONRC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cooptare asociat si majorare capital aport asociat ramonagrig ramonagrig Cooptare asociat si majorare capital cu aport asociat pe care vreau sa il trec si administrator. Buna ziua, Am un SRL din 2016, cu asociat unic- ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din srl felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Cazul este in felul urmator: 3 asociati, dintre care unul este ales ca si administrator (are si 50%, ceilalti 2 asociati au cate 25 % ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut geta36 geta36 sotul/sotia imprumuta firma la care este asociat, cu o suma mare de bani, fara aprobarea celuilat sot/sotie (fara ca acesta sa stie, practic) . Cum poate ... (vezi toată discuția)