avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

microintreprindere

Buna ziua,

as vrea sa "trag pe dreapta" o microintreprindere, insa inca mai am debite catre terti. Se pot achita debitele ulterior?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:10, 20 Aprilie 2010
buna seara ,
Sa inteleg ca doriti sa suspendati o firma care are datorii catre terti ? Bugetul statului sau furnizori ?
Microintreprinderile nu mai au de la 01.01.2010 statutul de platitor de impozit pe venit, asa cum era in 2009; au devenit platitoare de imp. pe profit .

buna seara,
da, intr-adevar, doresc suspendarea firmei. Nu am mai avut activitate deloc in 2009 si mai am datorii catre terti (de exemplu, Vodafone). Nu am profit, pentru ca banii care au intrat in firma sunt depusi de administrator pentru diverse plati.
Ca sa o suspend, contabilul mi-a spus ca trebuie sa platesc toate datoriile , sa inchid contul si ulterior o va suspenda
Multumesc!
Vodafone calculeaza majorari pentru neplata ...
Am mai auzit de firme cu datorii , suspendate .
Dar cinstit fata de colaboratori ar fi sa achitati datoriile ;legea 31 in baza careia se suspenda activitatea unei firme pentru max 3 ani, nu prevede obligativitatea achitarii datoriilor catre furnizori
Cred ca e bine sa ascultati ce spune contabilul ; dumnealui are in vedere o suspendare " curata" ca sa ma exprim asa, si care o sa va prinda bine peste 3 ani, cind va trebui sa decideti ce faceti : inchideti definitiv firma sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai exista microintreprinderi in 2010 ? Ionela Lidia Ionela Lidia LA MULTI ANI! Parerile sunt putin impartite in ceea ce priveste anul fiscal 2010 pentru cei cu imp micro. Sunt anumite persoane din adm. fisc. care spun ca ... (vezi toată discuția)
Microintreprinderi rodica1106 rodica1106 Buna ziua, Am o microintreprindere infiintata in 2004. In 2007 a trecut la impozit pe profit, iar in ianuarie 2009 am suspendat activitatea. Doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Trecere de la micro la impozit pe profit ContSters73517 ContSters73517 o firma trece de la micro la impozit pe profit... de la 01.01.09. vreau sa stiu ce inregistrari se fac (pentru rezultat reportat (pierdere din 2008), in ... (vezi toată discuția)