buna seara ,
Sa inteleg ca doriti sa suspendati o firma care are datorii catre terti ? Bugetul statului sau furnizori ?
Microintreprinderile nu mai au de la 01.01.2010 statutul de platitor de impozit pe venit, asa cum era in 2009; au devenit platitoare de imp. pe profit .
buna seara,
da, intr-adevar, doresc suspendarea firmei. Nu am mai avut activitate deloc in 2009 si mai am datorii catre terti (de exemplu, Vodafone). Nu am profit, pentru ca banii care au intrat in firma sunt depusi de administrator pentru diverse plati.
Ca sa o suspend, contabilul mi-a spus ca trebuie sa platesc toate datoriile , sa inchid contul si ulterior o va suspenda
Multumesc!
Vodafone calculeaza majorari pentru neplata ...
Am mai auzit de firme cu datorii , suspendate .
Dar cinstit fata de colaboratori ar fi sa achitati datoriile ;legea 31 in baza careia se suspenda activitatea unei firme pentru max 3 ani, nu prevede obligativitatea achitarii datoriilor catre furnizori
Cred ca e bine sa ascultati ce spune contabilul ; dumnealui are in vedere o suspendare " curata" ca sa ma exprim asa, si care o sa va prinda bine peste 3 ani, cind va trebui sa decideti ce faceti : inchideti definitiv firma sau nu.