Buna ziua,
Am o microintreprindere infiintata in 2004. In 2007 a trecut la impozit pe profit, iar in ianuarie 2009 am suspendat activitatea. Doresc sa-mi spune-ti daca o reacvtivez pot sa reiau activitatea ca micrrointreprindere? Pot sa devin din nou platitor de impozit pe microintreprindere?Va multumesc.
Nu, pentru ca optiunea pentru micro se poate exercita o singura data si pentru ca nu puteti opta decit cu 01.01.2010 si de la aceasta data , cel putin cu legile actuale , micro vor trece la imp pe profit ...
din norme :
16. Opţiunea se înscrie în cererea de înregistrare la registrul comerţului şi este definitivă pentru anul fiscal respectiv şi pentru anii fiscali următori, atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 103 din Codul fiscal. Persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru impozitul pe venit numai la începutul anului fiscal, dacă la finele anului precedent sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 103 din Codul fiscal şi nu au fost plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor pe parcursul funcţionării lor.