Ma aflu in concediu de crestere copil si ar trebui sa ma intorc la lucru in august 2010.
In decembrie 2007 am ramas insarcinata. In perioada in care eram insarcinata am lucrat 4 luni, dupa care fiindca am avut probleme cu sarcina am beneficiat de concediu de risc maternal pana am intrat in concediu de maternitate.
In perioada in care eram insarcinata si ma aflam in concediu medical in compania in care lucrez s-au marit salariile tuturor angajatilor inclusiv celor aflati in aceeasi functie ca si mine, insa eu nu am intrat la aceasta marire si am ramas cu acelasi salariu. O alta colega de a mea care era si ea insarcinata s-a dus la lucru pana a intrat in concediul de maternitate, avea aproape 8 luni si totusi nu a intrat nici ea la marirea de salariu.
Nu stiu daca acest lucru a fost legal, la momentul respectiv nu am reusit sa aflu acest lucru si am lasat-o balta, insa atunci cand am intrebat de ce nu am intrat la marirea de salariu mi s-a spus ca nu s-a putut acorda aceasta marire de salariu datorita faptului ca ma aflam in concediu medical. asa sa fie oare ???
Intrebarea mea este acum la reantoarcerea din CCC sunt obligati sa ma incadreze la acelasi salariu pe care l-am avut inainte de a ramane in CCC sau trebuie sa ma incadreze cu salariul marit ?
Pentru sectorul prvat sunt aplicabile urmatoarele dispozitii :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Pentru sectorul public sunt aplicabile dispozitiile urmatoare:
Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
Ajutati-ma
ela10
sunt in concediu pentru crestere a copilului pana pe data de 18.09.2010,intre timp am obtinut licenta,daca prezint la intoarcerea la serviciu diploma de ... (vezi toată discuția)