avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are sotul supravietuitor la un

succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are sotul supravietuitor la un
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:07, 21 Aprilie 2010
Daca sotul supravietuitor a acceptat mostenirea, fie chiar si tacit, adica a folosit acel bun....atunci are dreptul la cota sa legala de mostenire, in functie de clasa de mostenitori cu care vine la mostenire.
Intrebarea dvs este insa incompleta....asa ca raspunsul este unul general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când atât copiii din cuplu, cât și cei din prima căsătorie, renunță la moștenire? soțul supraviețuitor rămâne singurul moștenitor sau intră la succesiune cu nepoții? Andrabia Andrabia Buna dimineata! Vă rog sa ma ajutati cu următoarea problema. Soțul meu a decedat în luna mai 2011. Împreună avem doi copii. Soțul meu mai are trei ... (vezi toată discuția)
Afinitate coser coser Buna ziua la tota lumea, rugaminte de a ma lamuri într'o chestiune de mostenire: un var primar decedat cu multi ani în urma, sotia lui a decedat recent. Nu ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ionut214 ionut214 Buna ziua, Am un frate care a decedat in urma cu 10 ani.El era casatorit si sotia lui traieste...neavand copii.Noi suntem 4 frati.Avem dreptul la mostenire ... (vezi toată discuția)