avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HOTARAREA CONSILIULUI LOCAL
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HOTARAREA CONSILIULUI LOCAL

Hotararea... din 28 noiembire 2000 privind reglementarea situatiei juridice a terenurilor (curti si gradini0 aferente locuintelor vandute in temeiul Legii nr. 112/1995
In temeiul art. 28 alin {1} din Legea administratiei publice locale nr. 69/1991, republicata, adopta prezenta
HOTARARE
Art.1 Odata cu vanzarea imobilelor si a anexelor gospodaresti in temeiul Legii nr. 112/1995, se dobandeste atat terenul pe care se afla constructiile, cat si cel aferent acestora, conform notatiilor din Cartea Funciara, cu exceptia terenurilor aferente altor constructii si dotari realizate in conditiile legale, dupa data trecerii imobilelor respective in proprietatea statului.
Art.2 Terenurile mentionate la art.1 se atribuie conform prevederilor art. 36 alin. (2} din Legea nr. 18/1991, republicata.
Intrebare : 1. cine se poate opune in aplicarea acestei hotarari ?
2. "conform notatiilor din Cartea Funciara" se traduce si prin "doar atat vrea primarul" - adica nu toata suprafata de teren conform extras carte funciara ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ginule , utilizator 21:41, 28 Februarie 2007
Am depus dosarul cu toata documentatia ceruta de primarie si am primit raspunsul : nu se poate. Consiliul local a decis, primarul a semnat.
Daca hotararea Judecatoriei a ramas irevocabila, ai HCL care-ti da terenul, nu am la indemana decat o masura ....disperata: revendicarea terenului de la stat - tu proprietar neposesor, el - posesor neporprietar#-o
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)