Hotararea... din 28 noiembire 2000 privind reglementarea situatiei juridice a terenurilor (curti si gradini0 aferente locuintelor vandute in temeiul Legii nr. 112/1995
In temeiul art. 28 alin {1} din Legea administratiei publice locale nr. 69/1991, republicata, adopta prezenta
HOTARARE
Art.1 Odata cu vanzarea imobilelor si a anexelor gospodaresti in temeiul Legii nr. 112/1995, se dobandeste atat terenul pe care se afla constructiile, cat si cel aferent acestora, conform notatiilor din Cartea Funciara, cu exceptia terenurilor aferente altor constructii si dotari realizate in conditiile legale, dupa data trecerii imobilelor respective in proprietatea statului.
Art.2 Terenurile mentionate la art.1 se atribuie conform prevederilor art. 36 alin. (2} din Legea nr. 18/1991, republicata.
Intrebare : 1. cine se poate opune in aplicarea acestei hotarari ?
2. "conform notatiilor din Cartea Funciara" se traduce si prin "doar atat vrea primarul" - adica nu toata suprafata de teren conform extras carte funciara ?
Va multumesc.
Daca hotararea Judecatoriei a ramas irevocabila, ai HCL care-ti da terenul, nu am la indemana decat o masura ....disperata: revendicarea terenului de la stat - tu proprietar neposesor, el - posesor neporprietar#-o
Punerea in posesie
coca_ab
am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)