avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... interes
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

interes

as dori un raspuns concret la o intrebare : traiesc in Ungaria,sint grav bolnava cu inima,din aceasta cauza calatoresc greu.as dori ca sotul sa baga divortul si ma intereseaza cit costa.avem 2 copii majori,nu avem nimic financiar comun de despartit,si traim separat din anul 1996.deci as vrea sa stiu cít costa si daca trebuie sa fiu de fata.
Multumesc pentru rabdarea DVS. Cu multa Stima :Nagy Zita
Cel mai recent răspuns: zitazi , utilizator 11:15, 21 Aprilie 2010
Buna ziua ! Angajati un avocat care sa va reprezinte interesele astfel nu veti fi nevoita sa va prezentati personal in instanta . Onorariul variaza in functie de avocat ...
Daca nu aveti ce partaja si nu exista copii minori, puteti sa intentati divortul de comun acord, fara partaj. In acest caz, taxa de timbru este de 39 de lei (cca. 2600 Forinti), si trebuie sa depuneti cererea la o instanta romana (la cea de la ultimul domiciliu din Romania). Aceasta metoda ar fi cea ma simpla, din punct de vedere juridic.

Si sotul Dvs. poate sa intenteze divortul, dar in acest caz dansul trebuie sa dovedeasca, "vina" Dvs. (de exmplu, ca sunteti despartiti din 1996, iar Dvs. traiti in Ungaria). Taxa de timbru este tot 39 de Lei.
La comun acord trebuie sa se prezinte personal sau prin mandatar special.

Din vina comuna se poate termina mai repede... si ajunge numai martorul sotului.
Va multumesc pentru ajutor,n-as fi gíndit ca exista un loc unde primesc raspunsuri concrete asa de repede la íntrebarea mea. Cu multa Stima : Nagy Zita
P.S. Va doresc din toata inima multa sanatate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord si renuntarea la bunuri in favoarea celuilalt partener marimar77 marimar77 Buna ziua,as dori un sfat daca se poate.Atat eu cat si sotul meu dorim sa divortam.Mentionez ca el doreste sa renunte la toate bunurile comune in favoarea ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord..va rog sa ma ajutati! Val1977 Val1977 Buna ziua, Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra si va multumesc anticipat pentru raspuns. Sunt casatorita cu sotul meu din 2003 ai am luat de comun acord ... (vezi toată discuția)
Cat de repede se poate divorta ? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie cum sa procedez pt. un divort rapid in conditiile in care am doi copii minori, o casa si vreo doua rate comune la ... (vezi toată discuția)