La constituirea unui SRL se asociaza doua persoane fizice in scopul finantarii investitiei conform obiectului de activitate.
Intrucat asociatii nu se cunosc foarte bine, cum se pot proteja prin intermediul actului constitutiv de : un eventual abandon al activitatii de catre unul din asociati, de o eventuala decizie paguboasa pentru societate de catre unul din asociati, de cooptarea in societate a terte persoane de catre unul din asociati...eventuale actiuni efectuate de unul din asociati in detrimentul celuilalt asociat. SRL-ul va fi condus de ambii asociati( fiecare participa in mod egal la capitalul social).
Va multumesc anticipat!
O societate comerciala trebuie sa se supuna dispozitiilor imperative ale legii (in principal L31/1990 (r) cu modificarile si completarile ulterioare) si ale actului constitutiv. Acolo unde legea permite, actul constitutiv poate reglementa toate aspectele pe care asociatii le considera necesare.
De exemplu: nu inteleg prea bine ce ati vrut sa spuneti prin "un eventual abandon" dar presupun ca va referiti la stoparea creditarilor din partea unuia dintre asociati. Daca este asa, nu puteti obliga pe nimeni sa faca creditari; puteti - in schimb - constitui societatea direct cu un capital social care sa va acopere investitiile pe care doriti sa le faceti.
Pentru a evita neplaceri trebuie sa specificati in actul constitutiv ca hotararile cu privire la chestiunile ce va intereseaza vor fi luate cu 100% din capitalul social iar in caz contrar acestea vor fi nule. Dupa aceea, administrarea societatii: vor fi numiti administratori ambii asociati. Vor trebui specificate putreile administratorilor, respectiv pentru ce activitati este necesara aprobarea prin haga.
Desi credeti ca va puteti descurca si singuri, va sfatuiesc sa apelati la un specialist in domeniu pentru a evita neplacei in viitor.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Prin abandon ma refeream la retragerea din societate a unuia din asociati, lasandu-l pe celalalt in dificultati financiare.
Pe de alta parte capitalul social al SRL-ului va ramane de 200 RON. Finantarea se va face prin imprumut de la asociat..care daca este cazul, se va converti ulterior in parti sociale.