avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o parere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o parere?

Revin din nou cu o rugaminte catre voi.
Avem o sentinta civila din data de 28 octombrie 2002,privitoare la plata unor chirii, investita de catre instanta cu formula de executare.
Cererea pentru executare silita la executor a fost facuta in data de 14.04.2003. Nu am primit de la el nicio veste pana in present. Nu ne-a comunicat nici somatia pe care trebuia sa o faca debitorului si nici Incheierea de aprobare a executarii de catre judecator.
De atunci am facut din 6 in 6 luni staruinta la executare prin adrese in care il rugam sa continue executarea si sa ne dea situatia cu ce a executat. Degeaba, nu am primit niciun raspuns. Ultima staruinta am facut-o in februarie anul acesta.Ce e de facut? Noi i-am platit onorariul din 2003 chiar insa el tace.

Trebuie sa continue executarea acest executor? Ii putem cere sa vedem si noi daca a somat debitorul, precum si incheierea de acceptare a executarii de catre instantza?
Sper ca nu e prescrisa datoria, deoarece am facut cererea de executie silita in anul 2003, si staruinte de atunci din 6 in 6 luni cum zice la carte. Am gresit noi sau el? Mai putem recupera sumele?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:22, 27 Februarie 2007
nu cred ca ai inteles. Am si confirmarile si staruintele facute si transmise. Nu a facut insa staruinta intre perioada depunerii cererii de executare pana in februarie 2005.Deci nu a facut ....!! Atat. Pentru celelalte avem.Chiar nu stiu ce vrei sa imi spui . Te rog fii mai explicit. La ce documente te referi ca ar fi trebuit comunicate de catre noi?
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2007
dorinv, utilizator
"Cererea pentru executare silita la executor a fost facuta in data de 14.04.2003. De atunci am facut din 6 in 6 luni staruinta la executare prin adrese in care il rugam sa continue executarea si sa ne dea situatia cu ce a executat."

"Am facut staruinte insa din 6 in 6 luni...aproximativ 6 luni!."

"...am observat ca intre data cererii pentru executare - aprilie 2003 si prima staruinta februarie 2005 nu are adrese de staruinta catre executor. Si apoi mai este una facuta gresit ...nu chiar la 6 luni..a depasit ceva, e facuta staruinta la 7 luni de la anterioara."

De aici inteleg ca s-au facut adrese din 6 in 7 luni dar ele nu sunt pastrate la dosar. Nu ai spus ca nu sunt facute, ci ca juristul "nu are adrese" in dosarul pe care l-a lasat. Oricum, intre aprilie 2003 si februarie 2005 sunt 2 ani... in care se pare ca nu s-au facut adrese catre executor. In schimb ai tot repetat ca adrese s-au facut din 6 in 6 luni. Adica din 6 in 6 luni dupa 2 ani?
Pari ingrijorat de faptul ca una dintre adrese este la o distanta in timp de 7 aluni si nu 6, ca si cum restul ar fi facute ca la carte, cand de fapt trecusera 2 ani pana la aceasta prima.

Oricum, indiferent daca m-am facut inteleasa sau nu, consider ca atat cererea aceea de executare (daca ea a fost depusa vreodata la instanta) s-a perimat, dar si dreptul de a cere executarea s-a prescris. Prin urmare cred ca, indiferent de acele adrese (care nu produc nici un efect in materie), nu ati depus diligente si eforturi ca un creditor interesat. Chiar daca aceste adrese produceau efecte, au trecut 2 ani pana la prima adresa (!!!), ceea ce inseamna ca oricum se perima cererea initiala in aceasta perioada.

O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
Duceti-va la executor, cereti-i copii de pe toate actele facute de el in dosar, inclusiv cererile pe care i le-ati adresat dvs.
Asa veti sti ce anume a facut si ce nu, si noi, in cunostinta de cauza, ne puten da competent cu parerea:)
va multumesc tuturor.:)
unde e executarea ORAS si EXECUTOR poate o rezolvam:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)
O parere? dorinv dorinv Revin din nou cu o rugaminte catre voi. Avem o sentinta civila din data de 28 octombrie 2002,privitoare la plata unor chirii, investita de catre instanta cu ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)