avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxe / impozite
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxe / impozite

Trei membrii ai familiei mele , cu varste sub 35 ani , vor sa infiinteze o firma prestari servicii .Pentru asta trebuie sa cumpere dintr-o tara / UE , un utilaj .
Ce taxe vamale vor fi nevoiti sa plateasca , pretul utilajului -fara TVA fiind de 6000euro, firma va fi inregistrata ca platitoare TVA .
De asemneni vor sa stie cate si care sunt taxele prevazute de lege pentru firmele noi infiintate , in primul an de functionare.
Ce posibilitati de creditare , concrete , exista in momentul de fata , pentru tinerii intreprinzatori , in conditiile in care nu locuiesc in mediul rural.Ma refer la credite pentru inceperea activitatii , achizitii utilaj , chirie spatiu , etc.
Daca totusi se descurca cu propriile finante pentru inceput , dupa cat timp de la inceperea functionarii firmei pot primi ajutor financiar-nerambursabil / rambursabil.
Cat de dificila este o creditare nerambursabila in momentul de fata .
Va multumesc , o zi buna !
Cel mai recent răspuns: casanova , utilizator 17:23, 21 Aprilie 2010
Ce taxe vamale vor fi nevoiti sa plateasca , pretul utilajului -fara TVA fiind de 6000euro, firma va fi inregistrata ca platitoare TVA .

Se aplica taxare inversa .

De asemneni vor sa stie cate si care sunt taxele prevazute de lege pentru firmele noi infiintate , in primul an de functionare.

Impozit pe profit , TVA, impozite locale in conditii in care aveti pe firma masini sau cladiri, contributiile salariale in conditiile in care aveti salariati.

Ce posibilitati de creditare , concrete , exista in momentul de fata , pentru tinerii intreprinzatori , in conditiile in care nu locuiesc in mediul rural.Ma refer la credite pentru inceperea activitatii , achizitii utilaj , chirie spatiu , etc
.

De obicei , banca acorda credit pe baza balantei de verificare , a bilantului , documente din care rezulta ca-si recupereaza imprumutul, altfel sunt slabe sanse de a obtine creditare in cazul d-voastra, mai ales in aceste vremuri nebune .

Ca sfat posibil, cumparati o firma care si-a desfasurat activitate anterior si astfel sansele d-voastra cresc .

Cat de dificila este o creditare nerambursabila in momentul de fata .

Depinde de persoana care intocmeste proiectul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii am ca srl (taxe, impozite, contabilitate etc...)? i-dorin i-dorin Buna ziua tuturor, O sa incep prin a ma prezenta. Ma numesc Dorin, am 21 de ani, student deocamdata si doresc sa imi infiintez urmatoarele saptamani o ... (vezi toată discuția)
Taxe import china calin andrei calin andrei Buna ziua, Doresc sa achizitionez 2 utilaje din China pe care sa le utilizez in procesul de productie (un CNC si o masina de infoliat).Care sint toate taxele ... (vezi toată discuția)
Dreptul de deducere tva import adrianavv adrianavv Buna tuturor! Intrebare: Am importat din Japonia un utilaj pt. testare. In Japonia s-a facut export temporar, in Romania import definitiv. Tva-ul in vama l-a ... (vezi toată discuția)