avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot radia o ipoteca daca creditorul nu vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot radia o ipoteca daca creditorul nu vrea sa ridice banii consemnati la CEC?

Buna ziua!
Spuneti-mi va rog frumos cum pot sa radiez o ipoteca inscrisa unei persoane fizice daca am dovada platii sultei prin consemnarea sumei la CEC si am si un proces verbal emis de executorul judecatoresc prin care la fel dovedesc ca s-a facut plata, ca, creditorul a fost somat sa vina sa ridice recipisa de consemnare dar el nu vrea sa vina dupa bani. In caz ca la cartea funciara se va solicita o declaratie a creditorului ca este de acord cu radierea ipotecii ce pot sa fac in acest caz? Dar daca creditorul ar fi plecat din tara ce s-ar intampla? Eu nu as putea radia aceasta ipoteca faca acordul lui?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 17:38, 26 Februarie 2007
Intii introdu o cerere la Judecatorie prin care soliciti sa se constate valabil facuta aceasta oferta de plata -art.586 si urm codproc.civila si 1115 si urm. cod civil-, dupa ce obtii o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabile te indrepti catre cartea funciara cu alta cerere de rectificare a inscrierii din CF (de radiere a ipotecii) -L : 7/1996.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Radiere notari carte funciara icarmi icarmi In urma unei sentinte din 15.10.2007 de iesire din indiviziune mi s-a stabilit o sulta de 527.1 lei in favoarea unei persoane LM de existenta careia nu stim ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sulta dreamtheater dreamtheater Buna ziua, As vrea sa cer un sfat in legatura cu o urmatoarea problema. Am mostenit in urma decesului tatalui un apartament, in anul 1997. Apartamentul a ... (vezi toată discuția)