avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce patesc daca nu platesc asigurarea pe imobilul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce patesc daca nu platesc asigurarea pe imobilul ipotecat?

Sunt bun platnic dar am primit acasa o adresa de la banca, precum ca nu mi-am platit asigurarea pt. cele trei imobile ipotecate si, prin urmare, creditul va fi declarat scadent anticipat si ca se trece la executare silita.
Cele trei imobile au fost evaluate la vremea aceea (2008) la 8000 euro fiecare, suma la care s-a facut cate o polita de 12 euro, total 36 euro polita.Adevarul obiectiv este ca piata imobiliara, stie toata lumea, a cazut cu cel putin 30%.Adevarul obiectiv e ca ar fi normal ca polita sa fie si ea cu 30% mai mica.Nu stiu cum sta treaba cu adevarul juridic.Deci, am doua intrebari;
1- Cat de grava e acea amenintare a bancii?
2- Logica mea cu diminuarea politei ce sanse are in cazul unui litigiu pe aceasta tema?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
hd76avr, utilizator
Cel mai recent răspuns: hd76avr , utilizator 14:57, 23 Aprilie 2010
1.e destul de grav, intrucat asigurarea pentru un imobil ipotecat este cesionata in favoarea bancii
2. in mod firesc se incheia un contract de asigurare pe o anumita perioada si atunci se puteau stipula anumite clauze printre care si cele privitoare la cuantumul sumei asigurate
Aveti dreptul sa cereti recalcularea primei de asigurare pe o suma asigurata mai mica, la valoarea de piata, dar riscati sa va ceara banca niste garantii suplimentare...
Si daca aceste garantii suplimentare nu exista ce se intampla?
Si ca o paranteza, nu inteleg in cazul creditelor mari dar fara ipoteca ce garantii exista?Doar serviciul celui care face creditul! In caz de "teapa" chiar nu vad ce garantii au?
In cazul meu, numai si numai imobilele pot constitui garantii?Serviciile noastre (f. bune) nu sunt deloc luate in calcul?
Puteti intra in vrie cum spun aviatorii. Cand ati primit creditul de la banca ati acceptat conditiile impuse de aceasta. Acum dv. vreti sa impuneti conditii bancii. Banca in mod sigur nu le va accepta si conform conditiilor de creditare banca va poate cere sa achitati creditul in avans. Si nu aveti sansa nici in instanta, va rog sa ma credeti. Veti avea numai de pierdut. Nu puteti nici reevalua in minus valoarea de asigurare deoarece vi se vor cere garantii suplimentare. Vorba unui proverb romanesc " cand ti se da iti fata vaca iar cand ti se cere iti moare vitelul ". Vrem numai ce ne avantajeaza pe noi nu conteaza situatia in care il punem pe celalalt. Suma de plata pt cele trei imobile ipotecate este minora in raport cu ce veti pierde.
Da, probabil ca zburam cu avionul si deja capul mi-a ajuns in nori.Multumesc ca m-ati adus cu piciorele pe pamant, d-le Adrian Tudor.
Insa, acum ma gandesc la altceva, poate ma lamuriti.
Inteleg ca odata semnat acel contract, este "beton" si ca indiferent de schibarile intervenite in decursul anilor nu se mai poate face nimic.
Sa inteleg ca atunci cand statul va impune asigurarea obligatorie pe locuinte ceea ce va insemna 20 de euro pe locuinta eu vo-i avea de castigat 8 euro diferenta de la 20 la 12 euro cat am semnat eu asigurarea pe acel contract inatacabil al bancii?Sau si atunci banca va gasi un subterfugiu prin care sa ma oblige sa platesc 20 de euro?
Stiti cum e, muritorului de rand ii mai fata vaca ii mai moare vitelul dar problema e ca bancii numai ii fata vaca si niciodata nu-i moare.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
hd76avr, utilizator

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie ContSters208625 ContSters208625 Buna ziua In cazul in care deja exista o asigurare facuta la achizitionarea unui apartament prin credit imobiliar, mai este necesara 'asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)