avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce patesc daca nu platesc asigurarea pe imobilul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce patesc daca nu platesc asigurarea pe imobilul ipotecat?

Sunt bun platnic dar am primit acasa o adresa de la banca, precum ca nu mi-am platit asigurarea pt. cele trei imobile ipotecate si, prin urmare, creditul va fi declarat scadent anticipat si ca se trece la executare silita.
Cele trei imobile au fost evaluate la vremea aceea (2008) la 8000 euro fiecare, suma la care s-a facut cate o polita de 12 euro, total 36 euro polita.Adevarul obiectiv este ca piata imobiliara, stie toata lumea, a cazut cu cel putin 30%.Adevarul obiectiv e ca ar fi normal ca polita sa fie si ea cu 30% mai mica.Nu stiu cum sta treaba cu adevarul juridic.Deci, am doua intrebari;
1- Cat de grava e acea amenintare a bancii?
2- Logica mea cu diminuarea politei ce sanse are in cazul unui litigiu pe aceasta tema?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
hd76avr, utilizator
Cel mai recent răspuns: hd76avr , utilizator 14:57, 23 Aprilie 2010
Din pacate asta este adevarul. Dar retineti ca nu vi se vor da bani inapoi daca asi gurarea obligatorie de locuinta va costa 20 euro iar asigurarea dv . pt. banca v-a costat 12 euro. Eu va spun ca pt. cei 12 euro polita cesionata bancii va v-a acoperi mai bine riscurile decat cealalta.
Ok, dar o sa raman cu 12 euro asigurare.Nu mai trebuie sa fac si aia de 20.Si nici nu-mi v-a majora banca de la 12 la 20.Am inteles bine?
Nu, nu ati inteles bine. Asigurarea de 20 euro sunteti obligat sa o platiti. In ce priveste ban ca ea nu va accepta asigurarea obligatorie, pt. ca aceasta acopera doar cutremurul si inundatia catastrofala iar banca vrea o asigurare la riscuri extinse sau toate riscurile.
Dar nu inteleg de ce sa mai platesc o asigurare doar pt cutremur si inundatie daca eu deja am una "extinsa" asa cum spuneti dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie ContSters208625 ContSters208625 Buna ziua In cazul in care deja exista o asigurare facuta la achizitionarea unui apartament prin credit imobiliar, mai este necesara 'asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)