avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cu chitanta de mana inainde de dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cu chitanta de mana inainde de dezbaterea mostenirii

Sunt unica mostenitoare a bunicului meu care a detinut cateva loturi de teren unele se afla pe rol inregistrate la primarie altele au fost cumparate cu chitanta de mana de la un unchi. Cineva vrea sa cumpere de la mine acele terenuri insa dezbaterea mostenirii , intabularea , si costurile de vanzare sunt mai mari decat valoarea terenurilor. Eu i-am propus sa la vand cu conditia sa suporte cumparatorul toate costurile necesare vanzarii , inclusiv succesiune + suma cu care am cazut deacord pentru teren. Cumparatorul a zis sa facem o chitanta de mana iar peste o perioada de timp merge la instanta pentru perfectare de acte, iar daca eu nu ma prezint el sustine ca va avea castig de cauza si autentifica acea chitanta de mana.
Eu va intreb daca este posibil asa ceva (deoarece in acest moment terenurile nu sunt pe numele meu), si daca nu cumva voi fi obligata de instanta sa imi fac succesiunea si sa fac acte notariale de vanzare cumparare lucru cu care as iesi in pierdere. M-am gandit sa specific in chitanta de mana ca la momentul pefectarii actelor cumparatorul suporta toate costurile inclusiv succesiune. In acest caz as putea fi obligata sa suport eu acele costuri. Mentionez ca in momentul de fata cumparatorul nu doreste facem actele la notar pentru ca nu are acum suficienti bani, dar a zis ca e deacord sa scriem in chitanta de mana ca el va suporta costurile ulterioare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
efuionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 17:49, 21 Aprilie 2010
eu nu vad care e problema daca mai asteptati si faceti actele in ordine si corect. cum adica se grabeste? pai cum se grabeste sa le cumpere daca nu are bani?
de unde stiti ca ii va avea vreodata?
si daca taxele sunt mai mari decat valoarea terenurilor, dvs ce afacere faceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare sub semnatura privata intitulata "chitanta" Nnicoleta1 Nnicoleta1 Buna seara! Am si eu o nelamurire. Sunt unica mostenitoare a unei familii. In anul 2006 am \\"vandut\\" un teren unei familii sub semnatura privata (chitanta ... (vezi toată discuția)
Act vanzare 1rt 1rt Plec in strainatate si doresc sa dau un avans pentru un teren pe care voi perfecta actele notariale cand voi veni. Pot face o chitanta de mana pentru acest ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)