avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistarea apei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistarea apei

Bună ziua. Am şi eu o problemă.
Ni s-a sistat furnizarea apei reci, deşi sunt cu plata la zi. Este normal şi legal ca din cauza unor vecini care nu-şi plătesc facturile să suferim şi noi ceilalţi? Menţionez că suntem organizaţi în asociaţie de proprietari, iar cei restanţieri sunt chiriaşi, iar unii sunt plecaţi din ţară. Societatea de distribuire a apei are voie să sisteze furnizarea apei la tot blocul?
ªi încă ceva. Se poate desfiinţa Asociaţia de proprietari? Eu nu mai vreau să fac parte din ea.
Si încă o întrebare: legea nr. 230 din 2007 privind asociaţiile de proprietari mai este în vigoare.
Vă mulţumesc mult.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:06, 22 Aprilie 2010
din pacate furnizorul are acest drept. el are contract de furnizare cu asociatia, nu cu fiecare in parte si nu il intereseaza cine este la zi cu plata sau cine este restantier, aceasta fiind o treaba interna a asociatiei.
odata ce sinteti organizati ca asoc de propr, ma intreb ... ce a facut comitetul executiv pentru rezolvarea problemei restantierilor pina acum ? ei au obligatia de a actiona in instanta proprietarii acelor apartamente, indiferent ca este o persoana fizica sau juridica, acestia fiind raspunzatori de faptele chiriasilor lor
faptul ca nu mai vreti sa faceti parte din acea asociatie este problema dvs si puteti iesi din asociatie, insa va supuneti regililor asociatiei pina la desfiintarea ei prin aceeasi procedura prin care a fost infiintata ... prin decizie a adunarii generale. insa ce puneti in loc, ca va fi jale si mai mare dupa aceea ?
legea 230/2007 si HG 1588/2007 mai sint in vigoare pina la aparitia altor legi care sa le anuleze total sau partial
@andreasfloroae
Si credeti ca daca iesiti din asociatie o sa aveti apa?
Faptul ca sunteti nemultumit de felul in care traiti in blocul respectiv nu este de vina existenta asociatiei de proprietari, ci felul in care este condusa si administrat blocul. Aveti doua solutii la indemana care mai de care mai dificil de infaptuit, dar sunt....
- sa va mutati din bloc si in felul acesta iesiti si din asociatie;
- sa inlocuiti conducerea si administratia blocului, actiune pe care o puteti intreprinde cu ceilalti proprietari din asociatie. E dovedit in atatea cazuri ca blocuri ajunse in conditii precare de trai, sistari ale furnizarii apei, caldurii, gazelor, restantieri cu nemiluita....au putut sa revina la o viata normala dupa ce s-a schimbat conducerea asociatiei si noii conducatori s-au zbatut sa rezolve aceste probleme, bineinteles cu sprijinul proprietarilor.

Asociatia de proprietari este infiintata si functioneaza prin legea 230/2007 ca sa organizeze si sa administreze proprietatea comuna si tot ce tine de buna functionare a condominiului. Nu legea si existenta asociatiei este de vina in necazul Dv. si al vecinilor Dv., ci oamenii care conduc si administreaza. Asa ca...schimbati-i !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare apa calda ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Vecinul meu are datorii la Termica,este legal ca aceasta sa sisteze furnizarea apei calde menajere,specificind ca respectivul nu are un contract ... (vezi toată discuția)
Jaf la apã ... mare vasile.sirbu vasile.sirbu Se pare că am înfuriat tare rău roiul de \\\\"\'ŢÃ-PARI\\\\" de la APA OLTENIA-CRAIOVA și au hotărît să-și demonstreze încă o dată ... (vezi toată discuția)
Blocuri anl omul70 omul70 Blocurile ANL pot fi administrate de o asociatie de proprietari? Se stie ca proprietarul blocurilor ANL este chiar Agentia Nationala a Locuintei iar legea ... (vezi toată discuția)