avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... imputernicire iesire din firma asociat/administrator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

imputernicire iesire din firma asociat/administrator

Buna ziua.

Dilema noastra este urmatoarea:
-firma infiintata in 2008,2 asociati/adminstratori
-in ian 2009 se adauga un al 3-lea asociat/administrator,fara vreun aport la capital
-tot in ian 2009 primii 2 asociati parasesc tara,lasand procura contabilului pentru reprezentare
-aprilie 2010 -cel de-al 3-lea asociat doreste sa paraseasca firma.

Putem face o imputernicire din afara tarii pentru asta?La iesirea din firma cum se poate verifica existenta unor datorii acumulate?

Daca nu am fost suficient de expliciti,ne cerem scuze.

Va multumim mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:06, 23 Aprilie 2010
Pentru ca o persoana sa devina asociat intr-o firma deja infiintata , trebuie sa existe un act de cesiune prin care i se cesioneaza niste parti sociale sau actiuni dupa caz. Daca este doar administrator, poate fi numit ptin Hotararea Asociatilor si inregistrata la ORC fara a detine capital.
Verificarea datoriilor o poate face un contabil.
Daca au parasit tara, nu inseamna ca "au parasit " si firma. In mod legal ei sunt inca actionari daca nu au facut cesiunea partilor sociale detinute in societate si nu au inregistrat cesiunea la ORC ( Registrul Comertului). Se poate face o procura autentica in strainante prin care se mandateaza o persoana sa semneze actul de cesiune si hotararea asociatilor privind cesiunea, insa trebuie precizate clar operatiunile pe care le poate face mandantul.
Mult succes!
Multumim
Cel mai simplu semnati hotararea AGA in original si o trimiteti prin posta in Romania unde o semneaza si al 3 asociat si o depune la ORC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social smeagull smeagull Buna dimineata, este vorba de un SRL cu mai multi asociati. Dorim sa majoram capitalul social printr-o conversie a unei creante pe care unul dintre ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Perioada infiintare firma ContSters159354 ContSters159354 spuneti-mi si mie va rog, in cazul cand intentionezi sa infiintezi/cumperi o firma trebui sa fie publicat ceva in monitorul oficial? am inteles din unele surse ... (vezi toată discuția)