avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de trecere

daca nnu pot sa asigur sevitutea de trecere , prin asta insemnand sa imi demolez din casa , si fiind dat in judecata de cel din spate , are cum sa castige procesul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 00:31, 22 Aprilie 2010
nu are cum sa castige procesul daca dvs. aveti o constructie. Cel dins spate trebuie sa gaseasca o alta modalitate de iesire la drum , pe un alt fond (teren) vecin si sa aduca cele mai mici stricaciuni si cu o prealabina despagubire celui pe care i se va deschide serviturea de trecere.

Interesant este cum ati vandut acel teren fara a-i acorda sau fara a avea acces la drum? sau nu a fost terenul dvs.?
Probabil se va dispune efectuarea unei expertize tehnice topografice, iar expertul va propune variante, chiar daca locul este infundat. Se va gasi o varianta, pentru ca trebuie sa aiba acces cumva..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren proxx3025 proxx3025 Buna ziua am si eu o intrebare! Am un teren intravilan pe care vreau sa vand insa problema este ca vecinul care are pamant langa terenul meu nu da acces la ... (vezi toată discuția)
Drum de acces kikirika kikirika BUNA,am o casa cu un grajd mare ,ca si cele de pe vremea CAP-rilor,linga mine mai sunt inca doua grajduri care nu au acces de nicaieri pt. ca au fost vindute ... (vezi toată discuția)
Drum de acces razvyqw0w razvyqw0w Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)