avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament pe numele meu- dar sint si proprietar??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament pe numele meu- dar sint si proprietar??

Buna ziua.
Am un apartament pe numele meu achizitionat in anul 2005 cu banii din vinzarea altui apartament care era pe numele parintilor mei. Mama mea are 2 copii dintr-o casatorie anterioara care s-a terminat cu divort. Amindoi fratii vitregi stau fiecare la casa lor. intrebarea mea este ca dupa moartea parintilor mei(care traiesc amindoi acum) ce se va intimpla cu acest apartament. In ce cote se va imparti? Tatal meu nu mai are nimic pe numele lui , iar mama doar niste teren care e pe dezbatere succesorala cu valoare mica. (Deci toata atentia se va indrepta spre acest apartament.) Si cum ar trebui sa procedez ca sa ramina mie ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:09, 22 Aprilie 2010
Buna ziua !
Dvs. sunteti proprietarul de drept al acestui imobil , de care puteti dispune in orice mod , fara nicio alta formalitate .
nu va avea nimeni treaba cu acest apartament, ci doar cu acel teren
Daca sunteti proprietar nu aveti de ce sa va faceti griji.
Pt mai multa siguranta, faceti cadastrul si intabularea pe numele dvs., conform contractului de vanzare-cumparare pe care figurati ca proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune simona denisa simona denisa buna tuturor am si eu o problema la care,deocamdata,nu-i gasesc rezolvarea dar am sa incep sa va povestesc cam cum stau lucrurile.Tatal meu a decedat cand eu ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dupa moartea unuia dintre parinti mirescu aurelia mirescu aurelia Suntem doi frati .Dupa decesul tatalui nostru,care a avut loc in 1991, mama a decis ca masina (dacia combi) care apartinea tatalui si care in acea vreme avea o ... (vezi toată discuția)