Suntem doi frati .Dupa decesul tatalui nostru,care a avut loc in 1991, mama a decis ca masina (dacia combi) care apartinea tatalui si care in acea vreme avea o vechime de 5 ani sa o cedeze fratelui meu,prin un act notarial,in care renuntam eu si mama la partea noastra in favoarea fratelui,cu promisiunea ca apartamentul proprietate personala in care locuiau parintii mei i-mi va reveni in totalitate si care in acea perioada avea o vechime de 27 ani. Mentionez ca in 1991 cind au inceput sa se dea apartamentele in vinzare cu prioritate celor care il ocupau la acea data,acest apartament era mult ma ieftin decit masina.Nu vreau sa fac comentariu asupra diferentei de pret intre cele doua pt.ca nu are importanta,problema este ca anii au trecut,mama a refuzat sistematic sa-mi faca un act pe acest apartament,care mi la promis dupa moartea iei,refuza incontinuare,fratele meu are pretentia la jumatate iar mama este de acord pentru ca considera ca asa este normal.Mai specific ca in momentul mortii tatalui eram casatoriti amindoi,fiecare aveam apartament proprietate,mama raminind singura in ap.dupa moartea tatalui. In aceasta situatie eu ce sanse mai am sa intru ca unic proprietar in acel ap.dupa moartea mamei? Va multumesc
In situatia in care mama dvs refuza sa va acorde apartaamentul promis, nu aveti sanse de a o determina nici prin lege, din moment ce nu aveti nimic in scris. Insa cu mana goala nu iesiti din aceasta "afacere", de aceea va trebui sa dezbateti mostenirea tatalui la un notar, iar daca nu va intelegeti atunci va trebui sa ii chemati in judecata (pe mama si fratele) pentru dezbaterea si imparteala mostenirii dupa tatal dvs.
Mostenire
baderca
V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)