avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma insolventa

Am lucrat la o firma care a intrat in insolventa. Am de recuperat bani de la ei. Cum procedez?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:14, 22 Aprilie 2010
va depuneti o declaratie de creanta la dosarul de insolventa si aratati ca suma pretinsa reprezinta salariu neplatit de debitoare-angajator
mihaela forogau a scris:

va depuneti o declaratie de creanta la dosarul de insolventa si aratati ca suma pretinsa reprezinta salariu neplatit de debitoare-angajator


Asta in cazul in care cunoasteti nr. de dosar prin care s-a dispus insolventa.
Altfel, formulati tot la Tribunalul Judetean cerere in pretentii banesti, chemati firma in instanta, si ei vor solicita suspendarea dosarului in baza art. 36 din legea 85/2006, dar va indica nr. de dosar de insolventa, iar instanta va atasa cererea dv. de creanta la acel dosar.
Cu aceasta ocazie puteti afla si cine a fost desemnat administrator judiciar, cu care puteti tine legatura.
Si in acest caz, daca firma imi suspenda dosarul si indica nr dosarului de insolventa, ei mai sunt obligati legal sa mi dea banii? Ce sanse am...?

Multumesc.
Si inca o intrebare: am auzit mai multe pareri: cerera o trimit prin posta sau ma duc personal la Tribunal?
Dupa suspendarea dosarului de pretentii banesti, acesta se conexeaza automat la dosarul de insolventa, (se produce inscrierea la masa credala) iar in momentul inceperii achitarii datoriilor inscrise la masa credala, creantele salariale au prioritate.
Cererea puteti s-o depuneti personal la Tribunal, sau prin posta cu AR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariilor dupa insolventa Astereala Astereala Buna ziua, Lucrez la o firma care a intrat in insolventa de restructurare in dec 2011. Pe anul 2012 ca si salar am primit avans pe ianuarie februarie si ... (vezi toată discuția)
Societate insolventa ilie cristina ilie cristina buna ziua!!am si eu o intrebare...am doua hotarari judecatoresti definitive si irevocabile cu societatea la care am lucrat dar de putin timp am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)