avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere contract de munca

aveam un contract de munca pe 4 ore cu o firma care acum m-a anuntat ca si suspenda activitatea. Ce v a trebui sa fac eu, sa le cer - fisa de lichidare si adeverinta de vechime (pentru ca am si carte de munca insa aceasta este in alta parte pe 8 ore ). Trebuie sa semnez undeva in contract - mentionez ca nu mi am doat eu demisia. In cat timp mi se vor da actele acestea? Care sunt pasii care trebuie urmati de mine ca angajat? Sunt putin speriata ca cea care m a angajat o sa place in alta tara la inceputul lui mai si nu as vrea sa raman fara acte.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 22 Aprilie 2010
Decizia de incetare, adeverinta privind activitatea, ambele vizate de ITM, nota de lichidare (nu este obligatorie) din care sa reiasa ca nu aveti debite catre firma.
Teoretic inregistrarea deciziei la ITM se face in termen de 5 zile de la incetare, practic s-ar putea sa dureze cateva zile in plus functie de "aglomeratia" actelor ce trebuiesc inregistrate de cei de la ITM.
sa va completeze si cartea de munca
se poate daca am cartea de munca in alta parte pe 8 ore? adica ar fi posibil ca in cazul in care imi dau toate actele sa- mi completeze in cartea de munca in baza adeverintei de vechime si a deciziei de incetare cei la care am cartea de munca pe 8 ore - ei au zis ca imi completeaza eu vrea sa stiu daca e legal.

care ar trebui sa fie motivul de incetare care v a fi trecut in cartea de munca - pentru ca eu nu mi am dat demisia ei vor sa si suspende activitatea?
1. Se poate, in baza adeverintei.
2. Motivul: concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului (art.65)
Daca are functia de baza in alta parte , nu mai poate sa i se completeze in carnetul de munca ... se vor suprapune perioadele de activitate ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Cum poate completa un carnet de munca??? Gianina - Claudia Gianina - Claudia Am nevoie de ajutor, sfat din partea celor ce au avut astfel de situatii. Voi expune cat mai explicit cu putinta speta: Un angajat are contract de munca ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca dupa demisie SilviuR SilviuR De curand mi-am dat demisia. Am lucrat un an si jumata in baza unui CIM, dar angajatorul nu mi-a cumparat carte de munca. Acum la demisie spune ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)