avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intarzieri repetate in plata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intarzieri repetate in plata salariilor

Buna ziua!
In urma unui articol privind ultimul proiect al Ministerului Muncii, indraznesc sa vin cu o solicitare de informare.
Problemele pe care le intampin la societatea comerciala unde sunt angajata sunt de ordinul salarizarii, mai exact intarzieri destul de mari in plata acestora.
Pentru plata salariului in general se intarzie 5-10 zile calendaristice (in conditiile in care ziua de salariu este in cea de-a doua jumate a lunii urmatoare), iar plata comisioanelor poate intarzia chiar mai mult de 30 de zile calendaristice.
Intrebarea mea face referire la:
1. modalitatea prin care pot sa solicit legal plata salariului la timp;
2. modalitatea prin care pot sa fac o plangere, si unde, privind aceste aspecte.

Va multumesc anticipat pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 12:24, 22 Aprilie 2010
Data platii salariulul este prevazut in contractul de munca si trebuie respectat.
In cazul nerespectarii faceti plangere in scris la Inspectoratul Teritorial de Munca.Succes!
Sesizare ITM pentru nerespectarea de catre angajator a CIM , va primi o amenda dar asta nu inseamna ca va respecta pe viitor zilele de salariu, daca are si informatii de la ITM cine a facut petitia, se compromit sansele dvs. de a lucra cu acel angajator, din pacate aceasta-i realitatea, vrem, nu vrem, trebuie sa recunoastem.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz & problema itm anybodi anybodi Buna ziua. In urma unei sesizari catre ITM in legatura cu intarzierea/neplata salariului a angajatorului am primit un raspuns vag care include cateva articole ... (vezi toată discuția)
Salarizare intarziata Dyablo2408 Dyablo2408 Buna seara, va rog daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ce tine de salariu. Lucrez la o firma din data de 27.10.08 si deabea astazi (20.11.08) ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga sa imi fac card de salarii adrian_iordache adrian_iordache Buna ziua! Firma la care lucrez ma obliga sa imi fac CARD de salarii pentru livrarea salariului. Managerul din diviza la care lucrez a interzis casierului ... (vezi toată discuția)