avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inscriere la masa credala - penalitati
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inscriere la masa credala - penalitati

Buna,

M-am inscris la masa credala, si in graba am scris in cerere creanta + dobanda legala, pe care am si depus-o in termen. Am calculat penalitati de intarziere de pe facturi, de 2% iar in cerere scria ca se va aplica dobanda legala. Am inteles ca s-a admis doar creanta. Ce e de facut? cum pot sa obtin si ceva penalitati, fie ele si dobanda legala...pot face vreo contestatie la tabelul de creante si sa solicit admiterea calculului cu dobanda legala? pentru ca nu am contract si din acest motiv am calculat dupa facturi pe care scrie ca daca nu se respecta scadenta se vor plati penalit. de 2%/zi....

Cum pot afla motivarea deciziei judecatorului, ca sa stiu ce contest? am inteles ca se afiseaza la usa instantei, asta ce inseamna concret?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:41, 23 Aprilie 2010
art. 41. 1)Nici o dobânda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numita generic accesorii, nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii. Legea 85/2006

din pacate...
ati omis o chestie: ...cheltuială numită generic “accesorii”, nu va putea fi adăugată creanţelor născute anterior datei deschiderii procedurii, cu excepţia creanţelor garantate care se înscriu în tabelul definitiv şi/sau în tabelul definitiv consolidat, după caz, la valoarea garanţiilor, evaluate conform art.39 alin.(1) lit.A, dar nu mai mult decât valoarea totală a creanţei garantate de acea garanţie.

Deci? va mentineti parerea? sau lasati sa raspunda cineva in cunostinta de cauza. Multumesc!
Creanta garantata? nu ati scris in primul mesaj........
Obligatia verificarii creantelor ii revine lichidatorului
Daca nu va accepta intreaga creanta trebuie sa va notifice
Daca sunteti nemultumit puteti sa contestati masura - pe contestatie se pronunta judecatorul
In cazul dvs nu cred ca aveti sanse
Lichidatorul v-a inscris in tabel cu creanta principala care este certa (facturi semnate ,acceptate la plata etc..)!! penalitatile cu ce le dovediti ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
Art.41 legea 85/2006 ektcib ektcib Buna ziua, La intocmirea tabelului preliminar de creante, administratorul judiciar a cuprins creante reprezentand penalitati (accesorii) care se adauga ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)