Subiect: dari catre stat neachitate
S.R.L.-ul la care lucrez nu are achitate la zi darile catre stat.Din ianuarie am solicitat o foaie de varsamant pentru la medicul de familie si nu am primit, pentru ca nu s-a mai achitat de 1 an de zile. In urmatoarea luna urmeaza sa se inchida sucursala si vroiam sa va intreb ce se intampla cu aceste datorii?Sunt angajat de 3 ani la ei si nu mi-au solicitat carnetul de munca care este acasa, i-am intrebat daca nu trebuie sa se opereze in el, si au dat din umeri, am contract de munca incheiat, am o copie cu nr de inregistrare de la ITM. Ce ar trebui sa fac eu acum?
nu au voie sa elibereze adeverinta daca nu au platite la timp darile catre sta,nu trebuie neaparat cartea de munca,exista adeverinta care se da de la cartile de numca cu perioada care ati lucrat si daca vreti exact sa vedeti de cand nu sunt platite darile scoateti o fisa fiscala
sucursala nevand personalitate juridica poate fi inchisa..la firma mama trebuie sa aveti pretentii si pe patroni ii puteti trage la raspundere materiala si penala daca nu va platesc darile retinute la sursa..
Sunt in judete diferite sucursala si firma mama. Sucursala este inregistrata la registrul comertului, are cui separat, contabilitatea se tine separat,actele contabile se depun la itm-ul din jud sucursalei. Sucursala nu depinde in niciun fel de firma mama.