avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara dupa expirarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara dupa expirarea preavizului

As dori sa stiu daca dupa expirarea termenului de preaviz prevazut n cazul demisiei mai este posibila/legala convocarea la cercetare disciplinara a unui salariat ?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 19:10, 22 Aprilie 2010
nu mai este posibila, raportul de munca a incetat.
daca faptele sint grave, aducind prejudicii angajatorului, nu vad de ce nu...
Faptele invocate nu sunt grave, neexistand nici un prejudiciu material sau de imagine. Se invoca existenta unei absente nemotivate anterioare preavizului, utilizarea internetului si in alte scopuri decat cele legate exclusiv de serviciu si neespectarea programului de munca pe durata preavizului (zile cu depasirea programului cu 30 min sau terminarea acestuia cu 5 min mai repede.
Si care ar fi sanctiunea dupa o asemenea cercetare disciplinara, avand in vedere ca raportul de munca a incetat ?
in acest caz, nefiind vorba despre o paguba iminenta sau un prejudiciu, cercetarea administrativa nu-si are rostul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)
Demisie fără respectarea preavizului florinm. florinm. Bun găsit tuturor! Vă expun următoarea situație ipotetică: Un angajat cu contract de muncă la un angajator, lucrând pe un post de execuție, susține ... (vezi toată discuția)