avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... returnare contravaloare bilete concert
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

returnare contravaloare bilete concert

Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie IPOTETICA: am cumparat bilete (nenominale) pentru un concert cu cateva luni inainte de eveniment. Dupa un anumit timp mi-am dat seama ca nu mai pot ajunge. Biletele nu au fost achizitionate online.

Exista, in acest caz, vreun cadru legal care sa oblige distribuitorul de la care am cumparat biletele sa primeasca produsul inapoi si sa imi returneze banii?

P.S. Stiu ca exista variantele de a vinde eu altora biletele, ma intereseaza strict dpdv legal daca distribuitorul este obligat sa imi restituie contravaloarea lor (in conditiile inc are pot dovedi ca le-am cumparat de la el)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: craciunb , utilizator 11:37, 20 Iulie 2015
nu e obligat decat atunci cand nu se mai tine concertul
Buna ziua,

Am un caz concret:
- in data de 18 ian (2015) am achizitionat 2 bilete la concert Untold (Total 438,30 RON), online, de pe site-ul Eventim, inclusiv Serviciul Carefree (22,25 RON), optiune care permite returul biletelor
- ulterior, pe data de 3 Iunie le-am solicitat returul biletelor. Eventim mi-a raspuns ca a inceput procedura de retur bilete pe data de 5 Iunie si ca banii vor fi returnati in termen de 21 zile lucratoare

Evident banii nu mi-au fost returnati inca, raspuns nu mai primesc nici telefonic, nici email.
Ce pot sa fac in acest caz?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare concert(celine dion) ,refuz returnare bani alexandrubld alexandrubld Buna ziua, In urma anularii concertului sustinut de Celine Dion, s-a transmis de catre firma care a vandut biletele ca sumele vor fi rambursate in termen ... (vezi toată discuția)
Concert amanat din cauza pandemiei, dupa un an aflu ca este anulat C_Mihai_C C_Mihai_C Buna ziua ! Am achizitionat 2 bilete la un concert care a fost amanat de 2 ori, ultima oara pe 7 mai 2021 in Galati. Iar dupa ce am insistat din 6 in 6 luni ... (vezi toată discuția)
Operator economic refuza primirea returului quentin quentin Buna ziua, In urma unei achizitii online, am fost nemultumit de produsele cumparte, motiv pentru care am decis sa le returnez in cele 10 zile conform OU ... (vezi toată discuția)