avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Part time
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Part time

Daca ma angajez part-time (2 ore) beneficiez de acelasi drepturi ca un angajat full-time? Adica asigurare medicala, pensie, etc? Stiu ca pentru a beneficia de acei bani ( 8 milioane parca) dupa nastere trebuie sa fi contribuit la CAS minim 12 luni. Se aplica si la angajatii part-time?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:23, 3 Martie 2007
Art. 103. - (1) Salariatul încadrat cu contract de muncã cu timp parþial se bucurã de drepturile salariaþilor cu normã întreagã, în condiþiile prevãzute de lege ºi de contractele colective de muncã aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordã proporþional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Deci practic am aceleasi drepturi? Exemplific ca sa ma fac inteleasa: Nu lucrez cu carte de munca. Vreau sa ma angajez part-time pentru ca dupa 4-5 luni de contributie imi planific sa fac un copil. Fiind angajata part-time, dupa 13-14 luni de contributie, beneficiez de acele 8 mil. date de stat post-natal?
dar ai incheiat un contract individual de munca inregistrat la ITM.....sper......, atunci ai aceleleasi drepturi doar proprortional.....ar fi logic
Nu am facut inca contractul. Caut cea mai buna varianta. Firma la care o sa fac contractul este a unei prietene si practic o sa platesc eu contributiile. Pe scurt, incerc sa platesc cit mai putin cu putinta. :D
pai chiar nu stiu.....cel mai concret poate sa-ti raspunda cineva de la CAS...sau ce te intereseaza pe tine daca la part time se ia proportional sau normal....dar am senzatia ca ar fi proportional.....institutiile nu prea dau fara sa ia......:D

Alte discuții în legătură

Angajare jumatate de norma iustina8900 iustina8900 am o nedumerire si nu stiu cum se procedeaza avantaje dezavantaje doresc sa angajez pe cineva cu jumatate de norma ce dezavantaje are de exemplu daca ... (vezi toată discuția)
Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Munca part-time ContSters362639 ContSters362639 daca sunt angajat part-time,beneficiez de C.A.S. -asigurari sanatate,somaj,prenatal.....la fel ca full time? (vezi toată discuția)