avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costuri mari la cãldurã în luna martie 2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costuri mari la cãldurã în luna martie 2010

X-( Azi am primit foaia de calcul a costurilor pentru căldură pentru luna martie 2010 şi am constatat că este aproape de 2 ori mai mare decat ar fi trebuit sa fie. La o privire mai atenta am observat că s-a înregistrat aproximativ acelaşi consum de Gcal pe tot blocul, însă numărul total al unităţilor de calcula scăzut de la 12000 la 5500, dublând aproape factura de căldură.
Care ar putea fi explicatia?
Ori s-au predat indexuri de consum false ori unii si-au scos practic repartitoarele din funcţiune.
Vă întreb ce trebuie făcut într-un astfel de caz? Cui să mă adresez? Pe cine să trag la răspundere? Unde să reclam?
Vă mulţumesc anticipat! :D
Cel mai recent răspuns: dumcaflo , utilizator 14:36, 27 Mai 2010
Nu cred ca ţine explicaţia dvs. Da, locuiesc în Bucureşti. Datele pe care vi le-am dat mai inainte sunt cele din foaia de calcul facută de firma ISTA SRL.
Am luat legătura cu cineva de la ISTA şi a recunoscut că i se pare o discrepanţă mare între consumul de Gcal şi nr. unităţilor de consum pe luna martie. Nici măcar nu a încercat să explice prin acea "regularizare" la care faceţi referire. A acceptat ideea că ar putea fi: 1. o declarare eronată a unităţilor consumate; 2. o citire eronată a contorului de branşament Gcal.
Oricum, a rămas că trebuie lămurită treaba cu Asociaţia de Proprietari, pentru că ei nu au decât rolul de "calculator de costuri" (preiau citirile făcute pe fiecare bloc / scară şi calculează costurile în funcţie de Gcal de pe factura emisă de RADET).X-(
Nu stiu ce sa va mai spun.
Pe martie la mine in bloc 40 U costa 19 lei cu tot cu incalzirea la comun, fara comisionul de calcul.
Cu acelasi algoritm v-am facut calculul la datele pe care mi le-ati dat pentru luna decembrie la Dv.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
elga50, moderator
eu sunt din buc. si pe aprilie la 117 u am de plata 450 cca. pt. ca am fost singura de pa scara care am deschis caloriferul.Pt parti comune nu sa scazut decat 10%. Asfel pretul pe 1u este de 9 ori mai mare. Cei de la techem care fac f sunt deacor sa o refaca numai ca administratorul meu nu este de acord, si pt ca trebuie sa refaca totul. Dupa cat vad nu conteza citirea ci cat costa de la radet f. Adica daca imaprt 1 mar la 10 prosti intr-o luna mananc ( platesc) mai putin daca urmatoarea luna impart tot 1 mar la 3 prosti mananc (platesc) mai mult. O sa fac reclamatie la OPC primarie si radet. Cazul meu este pe un calorifer care nu are cum la 117 u sa coste cat toate aprtile comune si tevi din ap.
Raspuns : nu-ti ramane decat sa faci reclamatii peste tot. Cand i-am spus adm. meu ca fac la primarie a zis ca isi da demisia. Deci stie ce il asteapta. Tot aici pe forum cineva zicea ca a facut reclamatie la primarie , care a trimis la radet, ei au venit si au constatat partile comune si sa rezolvat.Ba chiar primaria ia pus sa refaca din 0ct. fact. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum individual vs consum comun la incalzire cu repartitoare Micaly Micaly Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg cum se calculeaza incalzirea...cu repartitoare de costuri! Pe \"hartiuta\" de la firma de repartitoare ... (vezi toată discuția)
Repartitoare!!! cllarrissa cllarrissa ce se poate face pentru a renunta la reprtitoarele din apartament? din cate stiu acestea nu sunt avizate de catre Institutul de Metrologie, iar directorul ... (vezi toată discuția)
Renuntare la repartitoare A241 A241 Este legal ca membrii aosciatiei de proprietari sa renunte la calculul contravalorii energiei termice consumate pentru incalzire cu ajutorul ... (vezi toată discuția)