Buna ziua,
As vrea sa stiu daca are rost sau nu sa contest decizia de concediere individuala si ce motive as putea sa invoc???
Lucrurile au stat in felul urmator:
Am fost director comercial de cca 3 ani la un S.A. si toate au fost bune si frumoase pana ce directorul general a primit marea misiune din parte actionarului majoritar sa “scape de mine rapid”. In urma unor discutii aprinse pe teme profesionale, mi-am intocmit cererea de concediu care mi-a fost aprobata incepanad cu 1 martie 2010 si am cuprins acolo tot concediul neefectuat.
Astfel, prima zi de munca a fost 14.04.2010, cand am avut o surpriza tare neplacuta ………….respectiv avusese loc o sedinta de C.A . spre sfarsitul lunii martie 2010 cand au hotarat desfiintarea postului de director comercial. Directia pe care o conduceam era impartita pe servicii si raspundeam de 90 de persoane. Aceste servicii au fost impartite si atribuite in subordinea celorlalti directori ai societatii, conform unei organigrame care circula prin firma si valabila incepand cu 01.04.2010.
In data de 14.04.2010 mi-au spus sa-mi predau rapid biroul, sa-mi fac lichidarea si sa-mi verific cardul ca mi-au virat in acea dimineata un salariu compensator si contravaloarea preavizului. Dupa decizie mi-au spus sa vin in urmatoarele zile.
Asadar……..m-au pus pe liber…….
Mentionez urmatoarele aspecte :
Nu mi-au comunicat in scris sau verbal absolut nimic sedinta CA prin care au desfintat postul ocupat de mine.
Nici n-au pomenit nimic de reincadrarea pe alt post .
Nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu sa renunt la acel preaviz.
Cand mi-au dat decizia prin care incepand cu data de 14.04.2010 ….eram pe liber, nu m-au pus sa semnez nicaieri ca mi-a fost comunicata.
Au invocat art. 65 codul muncii si dificultati economice…………. in conditiile in care firma este pe profit mare, conform bilantului la dec. 2009 si exista planul de derulare a investitiilor pe anul 2010, contracte mari in derulare etc…. Firma merge foarte bine.
Se pare ca toate aceste modificari au fost facute in perioada concediului meu de odihna, am aflat si eu de ele cand am ajuns in 14.04.2010 la serviciu. Ei considera ca daca mi-au platit preavizul si salariul compensator si-au indeplinit toate obligatiile.
Asa este ?