Posibil sa ai dreptate ... dar in art.82 alin.2 din Legea nr.19/2000 asa cum a fost el modificat este prevazut faptul ca doar actele care dovedesc indeplinirea conditiilor de pensionare se pot depune si de catre angajator.
Pe site-ul unei Case Judetene de Pensii este afisat :
Incepand cu data de 1 Aprilie 2010, cererea de pensionare impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege se depun de solicitant sau, dupa caz, de angajator la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul solicitantului, cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege.
P.S.
Oare ce sa mai creada viitorii pensionari? ....
Pai da, cererea de pensionare impreuna cu actele, asta ziceam si eu.... :)
freeelis a scris:
P.S.
Oare ce sa mai creada viitorii pensionari? ....
Eu stiu? Sa spere ca nu-i mai "loveste" nimeni cu un act normativ de exceptie cum
este Legea nr. 49/2010. Atat pe ei cat si pe noi!
Parerea mea este ca formularea "dupa caz" a fost prevazuta pentru a oferi angajatorului o alternativa in cazul in care angajatul omite sau refuza sa completeze cererea. Practic nu se poate lasa doar la latitudinea angajatului initierea procedurii de pensionare.
.............
Poate ar trebui sa initiem o discutie despre aceasta lege. Sunt sigur ca ar starni o furtuna pe forum. Ce ziceti ?
~ final discuție ~