avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot intrerupe concediul medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot intrerupe concediul medical?

buna seara,
as dori sa stiu dc pot intrupe concediu medical. precizez ca perioada de preaviz a expirat ma aflu in concediul medical si vreau sa ies la pensie pana la data de 31.12.2010
Cel mai recent răspuns: Anghel _1954 , utilizator 10:14, 14 Decembrie 2010
Depuneti o cerere la angajator prin care solicitati iesirea la pensie conform Legii nr.19/2010 ... insa trebuia sa faceti asta cu cel putin 30 de zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare...

Art.82 alin.2 din Legea nr.19/2000 prevede ca, cererea de pensionare impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta Lege se depun de solicitant sau, dupa caz, de angajator la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul solicitantului, cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege.
la pensie trebuia sa ies de o luna de zile. deci sa inteleg ca imi va refzuata cerea de pensionare?
va multumesc frumos.
Nu va fi refuzata cererea de pensionare,daca indepliniti conditiile,doar ca:
,,In cazul persoanelor ale caror cereri de pensionare au fost depuse cu depasirea termenului drepturile de pensie se cuvin si se platesc de la data depunerii cererii, in cazul pensiei pentru limita de varsta" (vedeti Lg.49/2010 Art.I. 3)
Va multumesc foarte mult. o zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea dosarului de pensionare kero kero Cand se poate depune dosarul de pensionare? Practic eu indeplinesc conditiile pe 17 Mai 2010, am inteles ca a aparut o ordonanta care permite depunerea ... (vezi toată discuția)
Cand se depune dosarul in vederea pensionarii? roxana si florin roxana si florin cind se depune dosarul de pensionare ? cu 30 de zile inainte sau cu cateva zile ? dati-mi o lege sau un ordin ceva va rog (vezi toată discuția)
încetarea de drept a cim conform art 56 lit. d, codul muncii georgescu lidia georgescu lidia Prin modificarea Legii 53/2003 prin Legea nr. 49/2010, cim încetează de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a ... (vezi toată discuția)