avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... HARTUIRE!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

HARTUIRE!

Sunt directorul unei unitati publice cu venituri exclusiv proprii.. Datorita difiultatilor financiare am transformat un post de conducere intrunul de executie, respectand toate procedurile codului muncii(art.40), si CCM art 47(2),54(1),55. Persoana in cauza nu a contestat decizia luata desi avea dreptul legal s-o faca in 30 de zile.Dar din momentul deciziei a inceput o campanie de hartuire din partea sotiei angajatului care are o anumita pozite in structurile autoritatii careia suntem subordonati. S-a mers pana a-mi propune o suma de bani pentru a-l repune in drepturile anterioare(telefonic). intre timp am avut diverse confruntari cu d-na in cauza de fiecare data incercand sa ma intimideze, inclusiv amenintandu-ma cu destituirea mea. mentionez ca sotul d-nei nu avea nici pregatirea necesara postului , mai mult are probleme psihice(cand a fost angajat avea dreptul doar la 4 h-pe motiv de handicap) Sotia a presat fostul director sa-l angajeze , i-a obtinut inclusiv certificate medicale in regula(doar e inspectoare in sistemul sanitar!) si a mers pana i-a obtinut avansarea direct de la forul superior in conditiile in care noi suntem cu personalitate juridica si orice angajare/promovare se face prin concurs.
Acum ma ameninta cu reclamatii la minister. ce pot face ca intre timp sa ma acopar si eu cu dovezi ca toate controalele(inclusiv auditul in desfasurare-la care este pana in prezent ok) au o legatura cu persoana in cauzadatorita influentei si pozitiei din sistem???
Cel mai recent răspuns: ContSters106132 , utilizator 14:47, 23 Aprilie 2010
Puteti sa solicitati sprijinul organelor de cercetare si urmarire penala, competente, eventual, daca nu aveti alte probe (inscrisuri doveditoare, martori-pe situatia de fapt-amenintare), sa solicitati si supravegherea convorbirilor telefonice cu persoana in cauza.
In momentul de fata chiar nu am alta varianta.Incerc sa ma rog sa fie dreptate . Imi este teama nu de activitatea mea ci de relatiile pe care le pot ei folosi...prin pozitia care o are respectiva d-na are relatrii ....mari....Am incredere in sistem si nu mi-e teama...decat de nedreptate!
Inteleg ca la politie trebuie sa fac primul demers?
Sau mai intai discut cu un avocat?
Multumesc!
Notiunea de hartuire...nu se regaseste in Codul penal la noi...se pare ca trebuie pe altceva...abuz in serviciu, mita..as dori va rog mult mai multe pareri...nu am fost niciodata in situatia sa intru in conflict ,,oficial,, cu cineva......#-o
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
ContSters106132, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore ...nemotivate?! ContSters161126 ContSters161126 Deoarece am o depusa o contestatie la tribunal in ceea ce priveste destituirea mea ilegala din functia de director, directorul interimar in timpul acesta imi ... (vezi toată discuția)
Itm, concediere, douã sãptãmâni H1z0 H1z0 Bună ziua, Numele meu este Ionuţ şi rog ca acele persoane care cunosc ori au avut situaţii similare să mă lămurească şi pe mine, dacă se poate în ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare Camelia40 Camelia40 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie o decizie de incetare cu art 81,al8. Eu am primit o variantă in care se specifica cele20 de zile de preaviz . Multumesc! (vezi toată discuția)