avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incihriere teren de la stat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incihriere teren de la stat.

As dori,daca poate,cineva sa ma indrume sau sa ma ajute cu un sfat in problema mea!
Locuiesc impreuna cu familia la apartament proprietate personala in oras si as dori sa iau o bucata de teren de aprox. 1000mp de la primarie, sub forma de concesiune sau chiar sa-l cumpar pt. a face din el o gradina.
Mentionez ca am crescut la casa ,iar statul la bloc ma innebuneste, pe langa faptul ca i-mi place f.mult sa lucrez la gradina.Varianta de a ma muta la casa nu e posibila deoarece diferentele de valoare sant foarte mari.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: scorpion1 , utilizator 14:22, 23 Aprilie 2010
Daca exista teren si puteti , cumparati terenul ....
Problema este ca locuiesc intr-un oras de munte unde terenurile care se preteaza la ceea ce doresc eu cred ca sant mai limitate.
Intrebarea este: la cine trebuie sa ma adresez pt. a afla daca sant terenuri disponibile?
La primarie. Faceti o cerere in acest sens catre primar, iar in functie de raspunsul primit, actionati in consecinta.
Legea 215/2001 prevede ca terenurile proprietate publica/privata ale unitatilor administrativ teritoriale se concesioneaza, inchiriaza sau vand (dupa caz) doar prin licitatie publica, asa ca trebuie sa va inarmati si cu ceva rabdare...
Multumesc mult pt. ajutor!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Cumparare teren din domeniul privat al primariei. MANOIL MANOIL Doresc sa cumpar un teren situat in zona de deal ,in extravilanul orasului un loc foarte frumos pentru o cabana si o livada. Nu stiu care este procedura si ... (vezi toată discuția)
Concesiune frauduloasa Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna seara! Am cumparat in 2003 un teren de 3500mp la marginea unui oras cu toate doc. in regula,am carte funciara din 2004,titlu proprietate, ... (vezi toată discuția)