avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune frauduloasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune frauduloasa

Buna seara!
Am cumparat in 2003 un teren de 3500mp la marginea unui oras cu toate doc. in regula,am carte funciara din 2004,titlu proprietate, etc..Proprietarul de la care am cumparat a fost pus in proprietate de catre primarie de la un drum din camp drum existent de zeci de ani in zona pana la alt drum de la marginea orasului presupus limita intre intrav. si extravilan.Concret in 2005 se da o concesiune unui "presus" initial de 430 mp,urmata la cateva luni de una de 900mp total 1330 mp.In 2009 cand am vazut ca se aduc in cantitati mari moloz si piatra ptr. a se crea o platforma( nivelul orasului era cu aprox. 5 m mai sus decat terenul nostru) platforma care se intinde acum pe aprox, 2500mp am facu plangere penala la politie pentru incalcarea proprietatii.Normal sa dat NUP, atunci am aflat ca exista doc. de concesiune.Pasul urmator in oct. 2009 l-am actionat in judecata,dar dupa trei termene a depus un document de concesiune intre primarie si fiul sau fara hotararea consiliului local, doar ptr a trena judecata.In martie 2010 cu toate ca terenul era in litigiu (sant trei procese deoarece ne-a luat capetele la trei proprietari si are inchisi 2500mp)s-a eliberat autorizatie de constructie si la acest moment vila este gata.Intr-un an si o luna am reusit sa fac doar o expertiza,dar si acolo expertul a pozitionat terenul conform PUG care nu a fost respectat la punerea in posesie aceasta facandu-se de la drumul executat.am cerut doar ca expertul sa i-mi faca masuratoarea asa cum am fost pusi in posesie dar av. "D-lui" nu este de acord. Nu stiu ce sa mai fac,exp. cump.,sant la al doilea avocat...
-schimbarea concesiunii fara hot. consiliului local
- autorizatie constructie eliberata pe teren in litigiu
-primaria nu are nici un doc. de proprietate,doar schite facute pe "genunchi",schite in care a crescut prop. prim. de la termen la termen
Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat va sant recunoscator,nu am avut niciodata de-a face nici macar cu o amenda si m-am trzin intr-o adevarata "CORIDA PATRONATA DE "BAIETI"
MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: Ciurevici Mihai , utilizator 06:05, 7 Decembrie 2010
DACA CE LE SCRISE SUNT VALABILE, trimiteti o plangere la Camera de Conturi judeteana si solicitati verificarea in functie de programarea la control a autoritatii publice
Multumesc pentru raspuns!
Probez cu documente ceea ce am scris,dar daca Insp. de stat in constructii de la judet a fost "linistit" (plangerea am facut-o la Insp.de stat in constructii la Bucuresti)mi-e teama ca se va intampla la fel si cu Camera de conturi de la judet.Problema e ca mai am un termen in instanta si Av. D-lui "concesionar nu este de ac. cu refacerea expertizei pentru ca atunci s-ar vedea foarte clar suprapunerea.Inca un lucru interesant-fiul D-lui concesionar are un teren vecin cu terenul celor de langa mine carora "le lipsesc"apr.2000mp,toate terenurile pleaca de la acelas drum dar numai al "fiului" ajunge la drumul de sus in conditiile in care toate terenurile au fost puse in posesie odata iar pentru a iesi fiecaruia suprafata pe aprox. aceeasi lungime s-au dat latimi diferite.
Poate mai aveti vreo idee.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune data fara hotararea consiliului local Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna seara! Ce mai pot face daca am pierdut 435 mp eu si vecinii mei (stanga dreapta) inca 1500 deoarece a fost data o concesiune peste terenul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula o concesiune? Ciurevici Mihai Ciurevici Mihai Buna ziua! Sant intr-o mare incurcatura creata de catre o Primarie si o persoana fizica si am nevoie mare de sfaturi competente. Concret: sant ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)